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Cheese made from sheep's milk
Cheese of sheep's milk
Cheese of sheep's milk or buffalo milk
Cheese products
Cheese with x % goats' milk added
Cheese with y % ewes' milk added
Cows’ milk cheese
Cream products
Dairy products
Ewe's milk cheese
Goats milk soft cheese
Goats’ milk cheese
Milk products
Mixed ewes'-goats'milk cheese
Sheep's milk cheese

Traduction de «Cheese with x % goats' milk added » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
cheese with x % goats' milk added

fromage additionné de X % de lait de chèvre


cheese with y % ewes' milk added

fromage additionné de Y % de lait de brebis




mixed ewes'-goats'milk cheese

fromage mi-chèvre et mi-brebis


cheese made from sheep's milk | cheese of sheep's milk | ewe's milk cheese

fromage de brebis


cheese of sheep's milk or buffalo milk

fromages de brebis ou de bufflonne


Goats milk soft cheese

fromage de chèvre à pâte molle






cheese products | cream products | dairy products | milk products

produits laitiers
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
9. Notes that sheep and goat milk production should be encouraged on the same footing as sheep and goat meat production, particularly in order to guarantee the survival of the whole milk-processing and cheese-production chains where the typical character and quality of their products are widely recognised;

9. note que la production de lait d'ovin et de caprin doit être encouragée au même titre que la production de viande ovine et caprine, afin notamment de garantir la pérennité de l'ensemble de la chaîne de transformation du lait et de production de fromages dont la typicité et la qualité sont largement reconnues;


9. Notes that sheep and goat milk production should be encouraged on the same footing as sheep and goat meat production, particularly in order to guarantee the survival of the whole milk-processing and cheese-production chains where the typical character and quality of their products are widely recognised;

9. note que la production de lait d'ovin et de caprin doit être encouragée au même titre que la production de viande ovine et caprine, afin notamment de garantir la pérennité de l'ensemble de la chaîne de transformation du lait et de production de fromages dont la typicité et la qualité sont largement reconnues;


20. Calls on the Commission and Member States to initiate programmes to encourage producers to set up producer and marketing groups, engage in direct marketing and to produce and label special qualities of sheep-meat and goat-meat products and ewe-milk and goat-milk products (for example organic products or regional specialities);

20. demande à la Commission et aux États membres de mettre en place des programmes encourageant les producteurs à créer des associations de production et de commercialisation, à pratiquer la commercialisation directe et à produire et étiqueter des qualités particulières des produits à base de viande et de lait ovins et caprins (par exemple des produits biologiques ou des spécialités régionales);


The method is suitable for sensitive and specific detection of native and heat-treated cows’ milk and caseinate in fresh and ripened cheeses made from ewes’ milk, goats’ milk, buffalos’ milk or mixtures of ewes’, goats’ and buffalos’ milk.

Cette méthode convient pour la détection sensible et spécifique de caséinates et de lait de vache traités ou non thermiquement dans les fromages frais et affinés à base de lait de brebis, de lait de chèvre, de lait de bufflonne ou de mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne.


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Detection of cowsmilk in cheeses from ewes’ milk, goats’ milk and buffalos’ milk and mixtures of ewes’, goats’ and buffalos’ milk is done via the γ3- and γ2-caseins, whose isoelectric points range between pH 6,5 and pH 7,5 (Figures 4 a, b, Figure 5).

Le lait de vache est détecté dans les fromages à base de lait de brebis, de lait de chèvre et de lait de bufflonne et dans les mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne par la mise en évidence des caséines γ2 et γ3 dont les points isoélectriques se situent entre les pH 6,5 et 7,5 (figures 4a, b, figure 5).


Detection of cows’ milk and caseinate in cheeses made from ewes’ milk, goatsmilk, buffalos’ milk or mixtures of ewes’, goats’ and buffalos’ milk by isoelectric focusing of γ-caseins after plasminolysis.

Détection de caséinates et de lait de vache dans les fromages à base de lait de brebis, de lait de chèvre, de lait de bufflonne ou de mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne, au moyen de la focalisation isoélectrique des caséines γ après action de la plasmine.


1. The reference method of analysis laid down in Annex IX shall be used to ensure that cheese made exclusively from ewes’ milk, goatsmilk or buffalos’ milk or from a mixture of ewes’, goats’ and buffalos’ milk does not contain cows’ milk casein.

1. La méthode d’analyse de référence figurant à l’annexe IX est appliquée pour garantir l’absence de caséine de lait de vache dans le fromage produit exclusivement à partir du lait de brebis, du lait de chèvre ou du lait de bufflonne ou à partir d’un mélange de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne.


Therefore, as regards the issue of the feta cheese made by my Greek friends, you are not acknowledged as having competence with regard to feta cheese, which is produced in Lozère using goatsmilk from the south of France.

Ainsi, dans la question du fromage feta de mes amis grecs, vous ne vous êtes pas reconnu compétent pour le fromage feta, qui est fabriqué avec du lait de brebis du sud de la France, en Lozère.


Furthermore, I recommend maintaining a difference between the basic premium for the ‘meat’ sector and the premium for the milk sector because to do otherwise would leave the sheep and goat milk sectors with no future, which nobody wants to see.

Par ailleurs, si je préconise de maintenir une différence entre la prime de base pour le secteur "viande" et pour le secteur laitier, c'est que la décision contraire signifierait que l'économie laitière ovine et caprine est sans intérêt, ce que nul ne saurait croire.


1. The reference method of analysis described in Annex XV shall be used to ensure that cheese which must be made exclusively from ewes' milk, goats' milk or buffalos' milk or from a mixture of ewes', goats' and buffalos' milk does not in fact contain cows' milk casein.

1. La méthode d'analyse de référence figurant en annexe XV est appliquée pour garantir que le fromage devant être produit exclusivement avec du lait de brebis, du lait de chèvre ou du lait de bufflonne ou un mélange de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne ne contient pas de caséine de lait de vache.




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Cheese with x % goats' milk added ->

Date index: 2022-07-03
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