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% moisture content dry basis
% moisture content wet basis
Check moisture content
D.B.
DB
Equilibrium moisture content
Mff
Moisture content checking
Moisture content of cheese
Moisture content of fat-free cheese
Moisture content on a fat-free cheese basis
Moisture content on dry basis
Moisture content on wet basis
Moisture content testing
Moisture equilibrium
Soil volumetric wetness
Test moisture content
Timber moisture content
Volumetric moisture content
Volumetric soil moisture content
Volumetric soil water content
Volumetric water content
Volumic moisture content
Volumic water content
W.B.
Wood moistness
Wood moisture content
Wood moisture level

Traduction de «Moisture content cheese » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
moisture content checking | moisture content testing | check moisture content | test moisture content

tester une teneur en humidité


volumic water content [ volumic moisture content | volumetric water content | volumetric moisture content | volumetric soil water content | volumetric soil moisture content | soil volumetric wetness ]

humidité volumique du sol [ Hv | humidité volumique | humidité volumétrique du sol ]


% moisture content dry basis | % moisture content,dry basis | D.B. | moisture content on dry basis | DB [Abbr.]

humidité sur sec


moisture content of fat-free cheese

humidité dans le fromage dégraissé | HFD [Abbr.]




timber moisture content | wood moistness | wood moisture content | wood moisture level

teneur en humidité du bois


moisture content on dry basis [ moisture content, dry basis | % moisture content, dry basis ]

humidité sur sec


% moisture content wet basis | moisture content on wet basis | W.B.

humidité sur brut


moisture content on a fat-free cheese basis [ mff ]

teneur en eau du fromage dégraissé [ tefd ]


moisture equilibrium (1) | equilibrium moisture content (2)

état d'équilibre hygroscopique (1) | équilibre hygroscopique (2)
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
The thermised cheese has a moisture content of less than 39 % and pH less than 5,6.

Le fromage thermisé contient moins de 39 % d'humidité et a un pH inférieur à 5,6.


(B) more than one variety of cheese, not more moisture and not less milk fat than the average maximum moisture content and one per cent less than the average minimum milk fat content permitted for those varieties; and

(B) de plusieurs variétés de fromage, avoir un pourcentage d’humidité non supérieur à la moyenne des maximums permis pour ces variétés, et un pourcentage de matière grasse du lait non inférieur de plus de un pour cent à la moyenne des minimums permis pour ces variétés; et


(A) one variety of cheese, not more moisture and not less milk fat than the maximum moisture content and minimum fat content permitted for that variety, or

(A) d’une seule variété de fromage, ne pas contenir plus d’humidité que le pourcentage maximal permis pour cette variété, et ne pas contenir moins de matière grasse du lait que le pourcentage minimal permis pour cette variété, ou


(A) one variety of cheese, not more moisture and not less milk fat than the maximum moisture content and one per cent less than the minimum milk fat content permitted for that variety, or

(A) d’une seule variété de fromage, avoir un pourcentage d’humidité non supérieur au maximum permis pour cette variété, et un pourcentage de matière grasse du lait non inférieur de plus de un pour cent au minimum permis pour cette variété, ou


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(B) more than one variety of cheese, not more moisture and not less milk fat than the average maximum moisture content and the average minimum fat content permitted for those varieties; and

(B) de plusieurs variétés de fromage, ne pas contenir plus d’humidité que la moyenne des pourcentages maximaux permis pour ces variétés, et ne pas contenir moins de matière grasse du lait que la moyenne des pourcentages minimaux permis pour ces variétés; et


(c) in the case of hard cheese intended for grating and having a moisture content of 34 per cent or less, the words “Hard Grating Cheese”; and

c) les mots « Fromage dur à râper », pour un fromage à pâte dure destiné au râpage et contenant au plus 34 pour cent d’humidité; et


‘Kopanisti's’ creamy texture is the result of both the action of the enzymes of the microbial flora that develops during the ripening stage and the increased moisture content of the cheese, owing to which it is classed as a soft cheese.

La texture crémeuse de la «kopanisti» résulte tant de l’action des enzymes de la flore microbienne qui se développe durant le stade de la maturation que de sa teneur élevée en humidité, trait auquel elle doit d’être classée parmi les fromages à pâte molle.


The fat content expressed as a percentage of dry matter varies from a minimum of 33 % to a maximum of 43 %. The moisture content is also variable, ranging from 32 % to 40 % for a ‘young’ cheese and from 28 % to 38 % for a ‘mature’ product; the minimum ripening period being three months and six months respectively.

La teneur en matières grasses de l'extrait sec varie de 33 % au minimum à 43 % au maximum; la teneur en humidité, quant à elle, présente des valeurs comprises entre 32 et 40 % pour le type «jeune», et entre 28 et 38 % pour le produit «affiné». Les périodes minimales d'affinage sont respectivement de trois et six mois.


Thermised cheeses | For trade from EC to NZ The thermised cheese has a moisture content of less than 39 % and pH less than 5,6.

Fromages thermisés | Pour le commerce de la CE vers la NZ Le fromage thermisé contient moins de 39 % d'humidité et a un pH inférieur à 5,6.


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