Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Abide by regular portion sizes
Breach of a duty of care
Breach of a general duty of care
Comply with a standard
Comply with size of standard portion
Comply with standard portion sizes
Follow standard portion sizes
Violation of a duty of care

Traduction de «comply with standard portion sizes » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
abide by regular portion sizes | follow standard portion sizes | comply with size of standard portion | comply with standard portion sizes

fournir des portions standard adéquates | se conformer aux portions standard | correspondre aux portions standard | respecter les portions standard


violation of a duty of care | breach of a duty of care | breach of a general duty of care | failure to comply with an objective standard of conduct

violation du devoir de diligence | violation du devoir de prudence


comply with a standard

être conforme à une norme [ se conformer à une norme ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(40) Since contracting authorities and contracting entities will be able to accept electronic invoices which comply with standards other than the European standard on electronic invoicing as well as paper invoices unless otherwise provided in national legislation, this Directive does not place any additional costs or burden on enterprises, including micro, small and medium-sized enterprises within the meaning of Commission Recommendation 2003/361/EC .

(40) Puisque les pouvoirs adjudicateurs et les entités adjudicatrices auront la possibilité d'accepter des factures électroniques conformes à d'autres normes que la norme européenne sur la facturation électronique , ainsi que, sauf disposition contraire du droit national, des factures sur support papier, la présente directive n'entraîne pas de coûts ou de charges supplémentaires pour les entreprises, y compris pour les micro, petites et moyennes entreprises au sens de la recommandation 2003/361/CE de la Commission .


Since contracting authorities and contracting entities will be able to accept electronic invoices which comply with standards other than the European standard on electronic invoicing as well as paper invoices unless otherwise provided in national legislation, this Directive does not place any additional costs or burden on enterprises, including micro, small and medium-sized enterprises within the meaning of Commission Recommendation 2003/361/EC (16).

Puisque les pouvoirs adjudicateurs et les entités adjudicatrices auront la possibilité d'accepter des factures électroniques conformes à d'autres normes que la norme européenne sur la facturation électronique, ainsi que, sauf disposition contraire du droit national, des factures sur support papier, la présente directive n'entraîne pas de coûts ou de charges supplémentaires pour les entreprises, y compris pour les micro-, petites et moyennes entreprises au sens de la recommandation 2003/361/CE de la Commission (16).


3. Suppliers of groundhandling services and self-handling airport users shall respect these minimum quality standards. The airport managing body may require that suppliers of groundhandling services and self-handling airport users establish and implement a safety management system commensurate with the size of the undertaking and the nature and complexity of the activities, is compatible with the management systems of the airport operator, and complies ...[+++]

3. Les prestataires de services d'assistance en escale et les usagers pratiquant l'auto-assistance respectent ces normes de qualité minimale, L'entité gestionnaire de l'aéroport peut exiger des prestataires de services d'assistance en escale et des usagers des aéroports pratiquant l'auto-assistance qu'ils instaurent et mettent en œuvre un système de gestion de la sécurité proportionné à la taille de l'entreprise et à la nature et à la complexité des activités, qui soit compatible ...[+++]


24. Further, asks Member States, local entities and school authorities to monitor and to improve the quality and nutritional standards of school and kindergarten meals including by means of specific training and guidelines for catering staff, quality control of caterers and guidelines for healthy food in canteens; underlines the importance of adapting portion sizes to needs and including fruit and vegetables in these meals; asks for more nutrition education on a balanced diet and encourages ...[+++]

24. invite en outre les États membres, les autorités locales et les autorités scolaires à surveiller et à améliorer la qualité et les normes nutritionnelles des repas dans les écoles et dans les jardins d'enfants par le biais notamment de formations spécifiques et de consignes au personnel chargé de la restauration, en contrôlant la qualité des services de restauration et en établissant des orientations propres à assurer une alimentation saine dans les cantines; souligne à quel point il est important d'adapter le volume des portions offertes et de veil ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
24. Further, asks Member States, local entities and school authorities to monitor and to improve the quality and nutritional standards of school and kindergarten meals including by means of specific training and guidelines for catering staff, quality control of caterers and guidelines for healthy food in canteens; underlines the importance of adapting portion sizes to needs and including fruit and vegetables in these meals; asks for more nutrition education on a balanced diet and encourages ...[+++]

24. invite en outre les États membres, les autorités locales et les autorités scolaires à surveiller et à améliorer la qualité et les normes nutritionnelles des repas dans les écoles et dans les jardins d'enfants par le biais notamment de formations spécifiques et de consignes au personnel chargé de la restauration, en contrôlant la qualité des services de restauration et en établissant des orientations propres à assurer une alimentation saine dans les cantines; souligne à quel point il est important d'adapter le volume des portions offertes et de veil ...[+++]


Passenger ships, irrespective of size, and all other ships of 300 gross tonnage and upwards engaged on a non-international voyage shall be fitted with an automatic identification system (AIS) which complies with the technical and performance standards laid down in Chapter V of SOLAS.

Les navires à passagers, quelle que soit leur taille, et tous les autres navires d'une jauge brute égale ou supérieure à 300 tonneaux, qui effectuent des voyages domestiques, sont équipés d'un système d'identification automatique (AIS) conforme aux normes techniques et de performance fixées au chapitre V de la convention SOLAS.


This amendment seeks to form a compromise between the Council Common Position and the Parliament's first reading position, where the Parliament voted for an amendment to align reference levels with international standards set in CODEX alimentarius guidelines, so that different levels apply to solid products as opposed to liquid products, because the portion size for liquids (beverages) is usually larger than fo ...[+++]

Cet amendement vise à trouver un compromis entre la position commune du Conseil et la position adoptée, en première lecture, par le Parlement qui avait voté un amendement alignant les valeurs de référence sur les normes internationales, telles que fixées par les orientations du Codex Alimentarius, afin que des valeurs différentes s'appliquent aux solides et aux liquides, car la taille d'une portion liquide (boissons) est généralement plus grande qu'une portion solide.


2.4.1.3.2. After heating at 650 °C ± 5 °C for one hour in a furnace, at least 98 % of the material must be retained in a sieve of nominal mesh size 250 ìm complying with ISO standard 3310/1 when tested in accordance with ISO standard 2599.

2.4.1.3.2. après conditionnement dans un four, à une température de 650 ± 5 °C pendant 1 heure, au moins 98 % du matériau doit être retenu par un tamis ayant une dimension nominale des mailles de 250 ìm satisfaisant à la norme ISO 3310/1 s'il a été essayé conformément à la norme ISO 2599;


2.3.1.3.2. After heating at 650° ± 5 °C for one hour in a furnace, at least 98 % of the material must be retained in a sieve of nominal mesh size 250 ìm complying with ISO standard 3310/1 when tested in accordance with ISO standard 2599;

2.3.1.3.2. après conditionnement dans un four, à une température de 650 ± 5 °C pendant 1 heure, au moins 98 % du matériau doit être retenu par un tamis ayant une dimension nominale des mailles de 250 ìm satisfaisant à la norme ISO 3310/1 s'il a été essayé conformément à la norme ISO 2599.


2.3.1.3.2. after heating at 650 °C ± 5 °C for one hour in a furnace, at least 98 % of the material must be retained in a sieve of nominal mesh size 250 ìm complying with ISO standard 3310/1 when tested in accordance with ISO standard 2599;

2.3.1.3.2. après conditionnement dans un four, à une température de 650 ± 5 °C pendant 1 heure, au moins 98 % du matériau doit être retenu par un tamis ayant une dimension nominale des mailles de 250 ìm satisfaisant à la norme ISO 3310/1 s'il a été essayé conformément à la norme ISO 2599;




datacenter (1): www.wordscope.fr (v4.0.br)

'comply with standard portion sizes' ->

Date index: 2021-12-09
w