Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Active fermentation
Air-lift fermenter
Airlift fermenter
Bottom fermented beer
Bottom fermenting beer
Bottom-fermentation beer
Bottom-fermented beer
Bottom-fermenting beer
Bulk fermentation time
Execute stacking fermentation of tobacco leaves
Fermentation activator
Fermentation in barrels
Fermentation in cask
Fermentation in casks
Fermentation period
Fermentation tank
Fermentation time
Fermentation vessel
Fermenter
Fermenting tank
Fermenting tub
Fermenting tun
Fermenting vat
Fermenting vessel
Fermentor
First rising
Gas-lift fermenter
Initial fermentation
Lager
Lager beer
Perform stacking fermentation of tobacco leaves
Perform the stacking fermentation of tobacco leaves
Pressure cycle fermenter
Pressure-cycle fermenter
Top fermentation beer
Top fermented beer
Top fermenting beer
Top-fermentation beer
Top-fermented beer
Top-fermenting beer
Undertake stacking fermentation of tobacco leaves

Traduction de «active fermentation » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


fermenting tun [ fermenting tub | fermenting vat | fermenting vessel | fermentor | fermenting tank | fermentation tank | fermenter ]

cuve de fermentation


air-lift fermenter | airlift fermenter | gas-lift fermenter | pressure cycle fermenter | pressure-cycle fermenter

fermenteur gazosiphon | fermenteur à air forcé | fermenteur air-lift


top-fermented beer | top fermented beer | top fermenting beer | top-fermenting beer | top fermentation beer | top-fermentation beer

bière de fermentation haute | bière à fermentation haute


lager | lager beer | bottom fermented beer | bottom-fermented beer | bottom fermenting beer | bottom-fermenting beer | bottom-fermentation beer

bière de fermentation basse | bière à fermentation basse | lager




fermentation tank | fermentation vessel | fermenter | fermenting vat

cuve de fermentation


execute stacking fermentation of tobacco leaves | perform the stacking fermentation of tobacco leaves | perform stacking fermentation of tobacco leaves | undertake stacking fermentation of tobacco leaves

faire fermenter des feuilles de tabac empilées


fermentation time [ fermentation period | bulk fermentation time | initial fermentation | first rising ]

pointage [ première fermentation | piquage ]


fermentation in barrels | fermentation in cask | fermentation in casks

fermentation en tonneau
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
The project includes the design, construction and management of two new facilities: a fermentation facility in Peshtera in southern Bulgaria which will manufacture active substances, nutritional supplements, enzymes, probiotics and ready medicinal formulations for animal and human health; as well as a new plant in Razgrad in north-east Bulgaria for the manufacturing of animal vaccines.

Le projet porte sur la conception, la construction et l'exploitation de deux nouvelles installations: d'une part, une usine de fermentation à Peshtera située dans le sud de la Bulgarie, qui fabriquera des substances actives, des compléments nutritionnels, des enzymes, des probiotiques et des préparations médicamenteuses prêtes à l'emploi pour la santé humaine et animale, ainsi que, d'autre part, une nouvelle usine implantée à Razgrad dans le nord-est du pays, qui fabriquera des vaccins pour les animaux.


(e) is fermented and has a pH of 5.3 or less, and a water activity of 0.90 or less, at the end of the fermentation within the time set out in the Manual of Procedures; or

e) qui est fermenté et dont le pH est d’au plus 5,3 et l’activité de l’eau est d’au plus 0,90, ces valeurs devant être établies à la fin de la période de fermentation, dans le délai prévu au Manuel des méthodes;


(e) is fermented and has a pH of 5.3 or less, and a water activity of 0.90 or less, at the end of the fermentation within the time set out in the Manual of Procedures; or

e) qui est fermenté et dont le pH est d’au plus 5,3 et l’activité de l’eau est d’au plus 0,90, ces valeurs devant être établies à la fin de la période de fermentation, dans le délai prévu au Manuel des méthodes;


Yeast active dehydrated (IFN 7-05-524) is yeast that has been dried in such a manner as to preserve a large portion of its fermenting power.

Levure active déshydratée (NIA 7-05-524) — levure séchée de façon à ce qu’elle conserve une grande partie de son pouvoir de fermentation.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Yeast culture dehydrated (IFN 7-05-520) is the dried product composed of yeast and the medium in which it is grown, dried in such a manner as to preserve the fermenting activity of the yeast.

Culture de levure déshydratée (NIA 7-05-520) — produit constitué de la levure et de son milieu de culture, séché de façon à ce que soit préservé le pouvoir de fermentation de la levure.


50. Shares the Commission's view that existing initiatives promoting sustainable agriculture that build on multilateral actions (such as the FAO), regional, national and local activities (such as organic and high-natural-value farming, energy-efficient greenhouses, sustainable animal housing, precision agriculture, CO2 neutral agricultural entrepreneurship, biomass and manure fermentation) as well as business activities should be strengthened, and that, in addition, new initiatives and partnerships should be launched under the governa ...[+++]

50. convient avec la Commission qu'il importe de renforcer les initiatives existantes de promotion de l'agriculture durable fondées sur des actions multilatérales (comme celles de la FAO), ainsi que les activités régionales, nationales et locales (telles que l'agriculture biologique et de haute valeur naturelle), les serres énergétiquement efficaces, le logement durable des animaux, l'agriculture de précision, les entreprises agricoles sans rejet de CO2 et la fermentation de la biomasse et du fumier) et commerciales, et de lancer dava ...[+++]


49. Shares the Commission’s view that existing initiatives promoting sustainable agriculture that build on multilateral actions (such as the FAO), regional, national and local activities (such as organic and high-natural-value farming, energy-efficient greenhouses, sustainable animal housing, precision agriculture, CO2 neutral agricultural entrepreneurship, biomass and manure fermentation) as well as business activities should be strengthened, and that, in addition, new initiatives and partnerships should be launched under the governa ...[+++]

49. convient avec la Commission qu’il importe de renforcer les initiatives existantes de promotion de l’agriculture durable fondées sur des actions multilatérales (comme celles de la FAO), ainsi que les activités régionales, nationales et locales (telles que l’agriculture biologique et de haute valeur naturelle), les serres énergétiquement efficaces, le logement durable des animaux, l’agriculture de précision, les entreprises agricoles sans rejet de CO2 et la fermentation de la biomasse et du fumier) et commerciales, et de lancer dava ...[+++]


Lysozyme may be added to grape must, grape must in fermentation and wine, for the following purpose: to control the growth and activity of the bacteria responsible for malolactic fermentation in these products.

Le lysozyme peut être ajouté au moût de raisins, au moût partiellement fermenté et au vin avec l'objectif suivant: contrôle de la croissance et de l'activité des bactéries responsables de la fermentation malolactique dans ces produits.


faecal coliform: facultative aerobic, gram-negative, non-sporeforming, cytochrome oxidase negative, rod-shaped bacteria that are able to ferment lactose with gas production in the presence of bile salts, or other surface active agents with similar growth-inhibiting properties, at 44°C + 0.2°C within 24 hours;

"Coliforme fécal": bactérie en bâtonnet, aérobie facultative, Gram négative, ne sporulant pas, cytochrome oxydase négative, capable de fermenter le lactose avec production de gaz en présence de sels biliaires, ou d'autres agents tensioactifs ayant des propriétés d'inhibition de croissance analogues, à 44 °C + 0,2 °C en 24 heures.


An anaerobic microbial fermentation step is added after the activated sludge process.

Une étape de fermentation microbienne anaérobie est prévue à la suite du procédé de traitement par boues activées.


w