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Ripening of cheeses
Ripening of cream
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Traduction de «after-ripening » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
after-ripening

maturation complémentaire | post-maturation




after-ripening [ afterripening ]

postmaturation [ post maturation | post-maturation ]


rave club | rave bar | after-hours club | afterhour club | club after-hours | after hours | after hour | afterhours | after-hours | afterhour | after-hour

bar techno


after-school program [ after-four program | after-school recreational program | after four program | after school program | after school recreational program ]

garde parascolaire [ garde parascolaire après la classe | garde après la classe | programme post scolaire | programme pour la sortie des classes | service de garde après l'école ]


read-after-write verify [ read after write verify | read-after-write check | read after write check | read-after-write verification ]

contrôle par lecture après écriture




maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

affinage de fromage | maturation de fromage


cream ripening | ripening of cream

maturation de la crème


after | after hours | afterhours | after hours party | after hour party

fête matinale | after
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
fresh butter may be added up to a proportion of 15 % of the drained cheese curd which becomes ‘Kopanisti’ after ripening. The butter is made from the cream obtained after skimming the milk produced in the area of the Cyclades Prefecture, which is used in the production of other cheeses.

il est autorisé de rajouter du beurre frais dans un pourcentage maximal de 15 % de la masse égouttée qui, après maturation, deviendra de la «kopanisti» Ce beurre doit être produit à base de crème, elle-même obtenue par l'écrémage du lait récolté dans la région du nome des Cyclades et également utilisé pour produire d’autres fromages.


Cheesemaking expertise has been passed down from generation to generation (the cheese is made with the warm milk immediately after milking, or after a maximum delay of 14 hours and at a minimum temperature of 10 °C; it is slightly warmed in a vat, pre-ripened and then washed).

Des savoir-faire fromagers se sont transmis de génération en génération (fabrication avec le lait chaud, aussitôt après la traite, ou après un report maximal de 14 heures et à une température minimale de 10 °C, peu de réchauffage en cuve, préaffinage et lavage).


The know-how of each producer, at each key stage of the cheese-making process (the cheese is made with the warm milk, immediately after milking, or after a maximum delay of 14 hours and at a minimum temperature of 10 °C; it is slightly warmed in a vat, pre-ripened and then washed), helps bring out the milk’s physical and chemical characteristics (mineral balance, conservation of the fat content) and encourages the flora present in the milk.

Le savoir-faire de chaque producteur, sur chaque étape clé de la fabrication (fabrication avec le lait chaud, aussitôt après la traite, ou après un report maximal de 14 heures et à une température minimale de 10 °C, peu de réchauffage en cuve, préaffinage et lavage), participe ensuite à l’expression des caractéristiques physico-chimiques du lait (équilibre minéral, préservation des matières grasses) et à l’expression de la flore lactique présente dans le lait.


cows’ milk casein is detectable with the required sensitivity even after long ripening periods, as may occur in usual commercial conditions.

la caséine de lait de vache est détectable avec la sensibilité requise, même après de longues périodes de maturation, comme cela peut se produire dans les conditions habituelles de l’exploitation commerciale.


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Pressed ‘Asiago’ must mature for at least 20 days after the date of production; for ripened ‘Asiago’, the minimum maturation period is 60 days starting from the last day of the month of production; for ‘Asiago’ marked as mountain product, it is 90 days starting from the last day of the month of production in the case of ripened cheese and 30 days from the date of production in the case of pressed cheese.

L'affinage minimal de l'Asiago pressato est de 20 jours à compter de la date de production; pour l'Asiago d'allevo, il est de 60 jours à compter du dernier jour du mois de production; pour l'Asiago «Prodotto della montagna», il est de 90 jours à compter du dernier jour du mois de production pour l'Asiago d'allevo et de 30 jours à compter de la production pour l'Asiago pressato.


The administration, I think, was working on a theory that after the breakdown of negotiations at the end of the Clinton administration, it would be better to let the situation ripen towards a point where negotiations could occur, and I think, instead of ripening, the situation got rotten.

Je crois que l'administration à l'époque s'est dit, après l'échec des négociations vers la fin de l'administration Clinton, qu'il valait mieux laisser la situation mûrir jusqu'à ce que les négociations puissent reprendre, mais au lieu de mûrir, la situation est devenue carrément pourrie.


However, any fruits of the Convention will not be ripened until well after 2004.

Les éventuels fruits de la Convention ne seront récoltés que bien après 2004.




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'after-ripening' ->

Date index: 2023-03-11
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