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Actual alcoholic strength
Alcohol content
Alcoholic content
Alcoholic hallucinosis
Alcoholic percentage
Alcoholic strength
Alcoholic strength by mass
Alcoholic strength by volume
Alcoholic value
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Degree of alcohol
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Jealousy
Paranoia
Potential alcohol content
Potential alcoholic strength
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Strength of a spirituous liquor
Total alcohol content
Total alcohol content
Total alcoholic strength
Total alcoholic strength

Traduction de «alcoholic strength » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
total alcoholic strength (1) | total alcohol content (2)

teneur en alcool totale


actual alcoholic strength (1) | degree of alcohol (2)

teneur en alcool acquise


alcoholic strength

teneur en alcool (1) | titre alcoométrique volumique (2)


alcoholic strength by volume

titre volumique [ titre alcoométrique volumique ]


alcoholic strength by mass

titre alcoométrique massique


alcoholic percentage | alcoholic strength | strength of a spirituous liquor

degré alcoolique | teneur en alcool | titre alcoométrique


alcoholic content [ alcohol content | alcoholic strength | alcoholic value ]

teneur en alcool [ titre alcoolique | teneur alcoolique | titre alcoométrique | force alcoolique ]


potential alcohol content | potential alcoholic strength

alcool en puissance | degré en puissance | titre alcoométrique en puissance


total alcohol content | total alcoholic strength

alcool total | degré total | titre alcoométrique total


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include self-report data, analysis of blood and other body fluids, characteristic physical and psychological symptom ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complications, on peut citer: les traumatismes, les fausses routes avec inhalation de vomissements, le delirium, ...[+++]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
40 % of the total alcoholic strength by volume of the finished product represented by the sum of the actual alcoholic strength by volume and the equivalent of the potential alcoholic strength by volume calculated on the basis of 1 % vol. of pure alcohol for 17,5 grams of residual sugar per litre.

soit 40 % du titre alcoométrique volumique total du produit fini représenté par la somme du titre alcoométrique volumique acquis et l’équivalent du titre alcoométrique volumique en puissance calculé sur la base de 1 % vol d’alcool pur pour 17,5 grammes de sucres résiduels par litre.


The addition of tirage liqueur may not cause an increase in the total alcoholic strength by volume of the cuvée of more than 1,5 % vol. This increase shall be measured by calculating the difference between the total alcoholic strength by volume of the cuvée and the total alcoholic strength by volume of the sparkling wine before any expedition liqueur is added.

L’adjonction de la liqueur de tirage ne peut entraîner une augmentation du titre alcoométrique volumique total de la cuvée de plus de 1,5 % vol. Cette augmentation est mesurée en calculant l’écart entre le titre alcoométrique volumique total de la cuvée et le titre alcoométrique volumique total du vin mousseux avant l’adjonction éventuelle de la liqueur d’expédition.


Red wine or white quality wine made exclusively from grapes from classical wine grape varieties typical of the region; the must used in production has a natural minimum alcoholic strength which is at least 1 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the wine-growing zone in which the grapes have been harvested; total alcoholic strength at least 11,5 % by volume; residual sugar content not exceeding 15 g/l and not exceeding twice the total acidity content; indication of a single wine grape variety, indication of vintage, but no indication of taste.

Vin rouge ou vin blanc de qualité issu exclusivement de raisins des variétés classiques à raisins de cuve typiques de la région; le moût utilisé dans la production a un titre alcoométrique minimal naturel qui est au moins de 1 % vol. supérieur au titre alcoométrique minimal naturel prescrit pour la zone viticole dans laquelle les raisins ont été récoltés; titre alcoométrique total d'au moins 11,5 % vol.; teneur en sucre résiduel ne dépassant pas 15 g/l et ne dépassant pas deux fois la teneur totale en acidité; indication d'une variété à raisins de cuve unique, indication du millésime, mais aucune indication de goût.


Total alcoholic strength by volume’ means the sum of the actual and potential alcoholic strengths by volume.

On entend par «titre alcoométrique volumique total», la somme des titres alcoométriques acquis et en puissance.


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Except where obtained from agricultural products listed in Annex I to the TFEU, undenatured ethyl alcohol of an alcoholic strength by volume of 80 % vol or higher and ethyl alcohol and other spirits, denatured, of any strength

Sauf lorsqu'ils sont obtenus à partir des produits agricoles mentionnés à l'annexe I du traité sur le fonctionnement de l'Union européenne, l'alcool éthylique non dénaturé d'un titre alcoométrique volumique de 80 % vol ou plus et l'alcool éthylique et eaux-de-vie dénaturés de tous titres


(g) which has an actual alcoholic strength by volume of not less than 14,5 % vol. and less than 22 % vol. and a total alcoholic strength by volume of not less than 17,5 % vol.

ayant un titre alcoométrique volumique acquis supérieur ou égal à 14,5 % vol et inférieur à 22 % vol et un titre alcoométrique volumique total supérieur ou égal à 17,5 % vol;


(da) to which no alcohol has been added, except where Annex II provides otherwise, or to which alcohol may have been added, in which case its actual alcoholic strength by volume shall be at least 7 % vol.;

d bis) n'ayant pas fait l'objet d'une addition d'alcool, sauf mention contraire à l'annexe II, ou bien pouvant avoir fait l'objet d'une addition d'alcool, auquel cas son titre alcoométrique volumique acquis s'élève à 7 % vol au moins;


(2) is produced by blending alcohols flavoured by means of distillation or maceration using aniseed and possibly fennel seed, mastic from a lentiscus indigenous to the island of Chios (pistacia lentiscus Chia or latifolia) and other aromatic seeds, plants and fruits; the alcohol flavoured by distillation must represent at least 20% of the alcoholic strength by volume of Ouzo.

2) est un mélange d'alcools qui ont été aromatisés, par distillation ou macération avec des graines d'anis et éventuellement de fenouil, du masticha de l'arbre à masticha de Chios (pistacia lentiscus Chia ou latifolia) et autres graines, plantes et fruits aromatiques. L'alcool aromatisé par distillation doit représenter 20 % environ au moins du titre alcoométrique volumique de l'ouzo.


(i) individually or in combination, of neutral alcohol of vine origin, including alcohol produced by distilling dried grapes, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 96 % vol, and of wine or dried grape distillate, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 52 % vol and not more than 86 % vol,

i) seuls ou en mélange, d'alcool neutre d'origine viticole, y compris l'alcool issu de la distillation de raisins secs, ayant un titre alcoométrique volumique acquis non inférieur à 96 % vol, et de distillat de vin ou de raisins secs, ayant un titre alcoométrique volumique acquis non inférieur à 52 % vol et non supérieur à 86 % vol,


If the final result of the analyses of this sample reveals a discrepancy between the alcoholic strength by volume of the alcohol to be removed and the minimum alcoholic strength by volume of the alcohol specified in the notice of invitation to tender, the following rules shall apply:

Si le résultat final des analyses effectuées sur cet échantillon relève une différence entre le titre alcoométrique volumique de l'alcool à enlever et le titre alcoométrique volumique minimal de l'alcool repris dans l'avis d'adjudication, les dispositions suivantes s'appliquent:


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