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Calcium diphosphate
Calcium pyrophosphate
Chloroquine diphosphate
Dibasic calcium pyrophosphate
Diethylethylbestrol diphosphate
Diphosphates
Dipotassium diphosphate
Disodium diphosphate
E 450
E 450
Ferric diphosphate
Ferric pyrophosphate
IDP
Inosine 5'-diphosphate
Poly
Poly
Poly adenosine diphosphate ribosyl transferase
Sodium ferric diphosphate

Traduction de «diphosphates » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


inosine 5'-diphosphate | IDP

acide inosine-diphosphorique | IDP




poly adenosine diphosphate ribosyl transferase | poly(ADPRT) | poly (ADP-ribosyl) transferase

poly-ADP-ribosyltransférase


diethylethylbestrol diphosphate

diphosphate de diéthyléthylbestrol




sodium ferric diphosphate

diphosphate sodique de fer (III)


disodium diphosphate [ E 450 (i) ]

diphosphate disodique [ E 450 ]


calcium diphosphate [ calcium pyrophosphate | dibasic calcium pyrophosphate ]

diphosphate de calcium [ pyrophosphate de calcium | pyrophosphate dibasique de calcium | pyrophosphate de calcium dibasique ]


ferric diphosphate | ferric pyrophosphate

diphosphate ferreux (1) | diphosphate de fer (III) (2) | pyrophosphate de fer (III) (3)
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Specifications for Magnesium dihydrogen diphosphate should be set out in the Annex to Regulation (EU) No 231/2012, since the substance could be used as an alternative to the other diphosphates in order to reduce the ‘pyro-taste’ and to avoid increasing the sodium level of a food.

Les spécifications relatives au dihydrogéno-diphosphate de magnésium devraient figurer à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 dans la mesure où cette substance pourrait être utilisée à la place des autres diphosphates en vue de réduire le goût âcre et d’éviter d’augmenter la teneur en sodium d’un aliment.


Since the inclusion of Magnesium dihydrogen diphosphate in the annex of EC regulation 231/2012 and the authorisation of the use of Magnesium dihydrogen diphosphate (E 450 (ix)) as a raising agent is not considered of safety concern it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

Comme l’inscription à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 du dihydrogéno-diphosphate de magnésium [E 450 (ix)] et l’autorisation de son utilisation comme poudre à lever ne semblent pas poser un problème de sécurité, il n’est pas nécessaire de recueillir l’avis de l’Autorité européenne de sécurité des aliments.


The inclusion of Magnesium dihydrogen diphosphate as an alternative diphosphate in the annex of Regulation (EU) No 231/2012 and its subsequent use in foodstuffs will not result in an increase of phosphorous or magnesium intake.

L’inscription à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 du dihydrogéno-diphosphate de magnésium comme substance de remplacement au diphosphate et son utilisation dans les denrées alimentaires ne fera pas augmenter l’apport en phosphore et en magnésium.


Diphosphates (E 450), specified in Regulation (EU) No 231/2012, may be used as an alternative to Sodium aluminium phosphate (E541) thus reducing the aluminium content of processed foods.

Les diphosphates (E 450), visés dans le règlement (UE) no 231/2012, peuvent être utilisés en remplacement du phosphate d’aluminium sodique (E 541), réduisant ainsi la teneur en aluminium des produits alimentaires transformés.


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Commission Regulation (EU) No 1084/2014 of 15 October 2014 amending Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the use of diphosphates (E 450) as a raising agent and acidity regulator in prepared yeast based doughs Text with EEA relevance

Règlement (UE) n ° 1084/2014 de la Commission du 15 octobre 2014 modifiant l'annexe II du règlement (CE) n ° 1333/2008 du Parlement européen et du Conseil en ce qui concerne l'utilisation de diphosphates (E 450) comme poudre à lever et correcteur d'acidité dans les pâtes levées préparées Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE


An application for authorisation of the use of diphosphates (E 450) as a raising agent and acidity regulator in prepared yeast doughs was submitted on 7 July 2013 and was made available to the Member States.

Une demande d'autorisation concernant l'utilisation de diphosphates (E 450) comme poudre à lever et correcteur d'acidité dans les pâtes levées préparées a été introduite le 7 juillet 2013 et communiquée aux États membres.


Since the inclusion of Magnesium dihydrogen diphosphate in the annex of EC regulation 231/2012 and the authorisation of the use of Magnesium dihydrogen diphosphate (E 450 (ix)) as a raising agent is not considered of safety concern it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

Comme l’inscription à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 du dihydrogéno-diphosphate de magnésium [E 450 (ix)] et l’autorisation de son utilisation comme poudre à lever ne semblent pas poser un problème de sécurité, il n’est pas nécessaire de recueillir l’avis de l’Autorité européenne de sécurité des aliments.


Specifications for Magnesium dihydrogen diphosphate should be set out in the Annex to Regulation (EU) No 231/2012, since the substance could be used as an alternative to the other diphosphates in order to reduce the ‘pyro-taste’ and to avoid increasing the sodium level of a food.

Les spécifications relatives au dihydrogéno-diphosphate de magnésium devraient figurer à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 dans la mesure où cette substance pourrait être utilisée à la place des autres diphosphates en vue de réduire le goût âcre et d’éviter d’augmenter la teneur en sodium d’un aliment.


The inclusion of Magnesium dihydrogen diphosphate as an alternative diphosphate in the annex of Regulation (EU) No 231/2012 and its subsequent use in foodstuffs will not result in an increase of phosphorous or magnesium intake.

L’inscription à l’annexe du règlement (UE) no 231/2012 du dihydrogéno-diphosphate de magnésium comme substance de remplacement au diphosphate et son utilisation dans les denrées alimentaires ne fera pas augmenter l’apport en phosphore et en magnésium.


An application for authorisation of the use of Magnesium dihydrogen diphosphate as a raising agent and acidity regulator in certain food categories was submitted on 7 April 2011 and was made available to the Member States.

Une demande d’autorisation concernant l’utilisation de dihydrogéno-diphosphate de magnésium comme poudre à lever et correcteur d’acidité dans certaines catégories de denrées alimentaires a été introduite le 7 avril 2011 et transmise aux États membres.




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'diphosphates' ->

Date index: 2022-04-23
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