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AMFEP
Adaptive enzyme
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
Association of Microbian Food Enzyme Producers
By food in oesophagus
Choked on
Common authorisation procedure
Detergent worker's lung
ELISA
Enzyme detergent lung
Enzyme detergent respiratory disease
Enzyme lung
Enzyme lung disease
Enzyme-linked immuno-sorbent assay
Enzyme-linked immunosorbent assay
Food
Food enzyme
Including bone or seed
Induced enzyme
Inducible enzyme
Interruption of respiration
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Suffocation by

Traduction de «food enzyme » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




Association of Microbial Food Enzyme Producers within Western Europe | Association of Microbian Food Enzyme Producers | AMFEP [Abbr.]

Association des producteurs d'enzymes dans l'Europe de l'Ouest | Association des producteurs d'enzymes microbiennes | AMFEP [Abbr.]


common authorisation procedure | common authorisation procedure for food additives, food enzymes and food flavourings

procédure d’autorisation uniforme


European Industrial Food Additives and Food Enzymes Liaison Committee

European Industrial Food Additives and Food Enzymes Liaison Committee


Association of Manufacturers of Animal-Derived Food Enzymes

Association of Manufacturers of Animal-Derived Food Enzymes


detergent worker's lung | enzyme detergent lung | enzyme detergent respiratory disease | enzyme lung | enzyme lung disease

maladie des ouvriers des usines de détergents | maladie pulmonaire enzymatique


adaptive enzyme | inducible enzyme | induced enzyme

enzyme adaptatif | enzyme inductible et f. | enzyme d'adaptation et f.


enzyme-linked immunosorbent assay | ELISA | enzyme-linked immuno-sorbent assay | enzyme-linked differential antibody immunosorbent assay

méthode ELISA | méthode immunoenzymatique à double détermination d'anticorps | ELISA | méthode immunoenzymatique | méthode immuno-enzymatique | méthode immuno-enzymologique | titrage immunoenzymatique utilisant un antigène absorbé | méthode enzymo-immunologique


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
3. A food enzyme that is set out in column 1 of the List and that is obtained from a source set out in column 2 is exempt from the application of section B.16.100 of the Food and Drug Regulations if, at the time of sale, all of the other requirements in those Regulations that apply in respect of the enzyme are met.

3. L’enzyme alimentaire figurant à la colonne 1 de la Liste et provenant d’une source figurant à la colonne 2 est soustraite à l’application de l’article B.16.100 du Règlement sur les aliments et drogues si, au moment de la vente, l’ensemble des autres exigences applicables à l’égard de cette enzyme dans ce même règlement sont respectées.


2 (1) When a food enzyme that is set out in column 1 of the List and that is obtained from a source that is set out in column 2 is added to a food that is set out in column 3, the food is exempt from the application of paragraphs 4(1)(a) and (d) and sections 6 and 6.1 of the Food and Drugs Act and sections B.01.042, B.01.043 and B.16.007, as applicable, of the Food and Drug Regulations, in respect of the use or presence of the enzyme only, if the amount of the enzyme does not exceed the maximum level of use for that food that is set out in column 4 and if any other condition that is set out in that column is met.

2 (1) Dans le cas où l’enzyme alimentaire figurant à la colonne 1 de la Liste et provenant d’une source figurant à la colonne 2 est ajoutée à un aliment figurant à la colonne 3, l’aliment est soustrait à l’application des alinéas 4(1)a) et d) et des articles 6 et 6.1 de la Loi sur les aliments et drogues et des articles B.01.042, B.01.043 ou B.16.007, selon le cas, du Règlement sur les aliments et drogues, uniquement en ce qui concerne l’utilisation ou la présence de l’enzyme, si la quantité d’enzyme n’excède pas la limite de tolérance figurant à la colonne 4 pour cet aliment et si toute autre condition figurant à cette colonne est respe ...[+++]


(3) Infant formula that contains one or more ingredients that are manufactured with a food enzyme is exempt from the application of sections B.01.043 and B.16.007 and subsection B.25.062(1) of the Food and Drug Regulations, in respect of the presence or use of the enzyme only, if each ingredient is exempt from the applicable provisions in subsection (1) in respect of the use or presence of the enzyme.

(3) La préparation pour nourrissons qui contient un ou plusieurs ingrédients fabriqués avec une enzyme alimentaire est soustraite à l’application des articles B.01.043 et B.16.007 et du paragraphe B.25.062(1) du Règlement sur les aliments et drogues, uniquement en ce qui concerne l’utilisation ou la présence de l’enzyme, si chaque ingrédient est soustrait à l’application des dispositions mentionnées au paragraphe (1) en ce qui concerne l’utilisation ou la présence de l’enzyme.


The Minister of Health, pursuant to subsections 30.3(1)Footnote and 30.5(1)Footnote of the Food and Drugs ActFootnote , issues the annexed Marketing Authorization for Food Additives That May Be Used as Food Enzymes.

En vertu des paragraphes 30.3(1)Note de bas de page et 30.5(1)Note de bas de page de la Loi sur les aliments et droguesNote de bas de page , la ministre de la Santé délivre l’Autorisation de mise en marché d’additifs alimentaires comme enzymes alimentaires, ci-après.


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2. Food enzymes, food enzyme preparations and food containing food enzymes placed on the market or labelled before 20 January 2010 which do not comply with the provisions of Articles 10 to 12 may be marketed until their date of minimum durability or use-by-date.

2. Les enzymes alimentaires, les préparations d'enzymes alimentaires et les denrées alimentaires contenant des enzymes alimentaires mises sur le marché ou étiquetées avant le 20 janvier 2010 qui ne sont pas conformes aux dispositions des articles 10 à 12 peuvent être commercialisées jusqu'à leur date de durabilité minimale ou leur date limite de consommation.


2. For a food enzyme already approved under this Regulation which is prepared by production methods or using starting materials significantly different from those included in the risk assessment of the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority), a producer or user shall, before marketing the food enzyme, submit to the Commission the necessary data to allow an evaluation of the food enzyme with regard to the modified production method or characteristics to be undertaken by the Authority.

2. Le fabricant ou l'utilisateur d'une enzyme alimentaire déjà autorisée en vertu du présent règlement et préparée au moyen de méthodes de fabrication ou en utilisant des matières premières sensiblement différentes de celles visées dans l'évaluation des risques effectuée par l'Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «Autorité») soumet à la Commission, avant de commercialiser l'enzyme alimentaire, les données permettant à l'Autorité de procéder à une évaluation de cette enzyme eu égard à la méthode de fabrication ou aux caractéristiques modifiées.


No person shall place on the market a food enzyme or any food in which such a food enzyme has been used if the use of the food enzyme does not comply with this Regulation and its implementing measures.

Nul n'est autorisé à mettre sur le marché une enzyme alimentaire ou toute denrée alimentaire dans laquelle une telle enzyme a été utilisée si l'utilisation de cette enzyme alimentaire n'est pas conforme au présent règlement et à ses mesures d'exécution.


In order to ensure equal access to the market for new food enzymes after the initial two-year period, a transitional period should be provided for during which food enzymes and food using food enzymes may be placed on the market and used, in accordance with the existing national rules in the Member States, until the Community list has been drawn up.

Afin d'assurer aux nouvelles enzymes alimentaires un accès égal au marché après la période initiale de deux ans, il convient de prévoir une période transitoire pendant laquelle les enzymes alimentaires et les denrées alimentaires produites au moyen d'enzymes alimentaires pourront être mises sur le marché et utilisées, conformément aux règles nationales en vigueur dans les États membres, jusqu'à l'établissement de la liste communautaire.


This Regulation should only cover enzymes that are added to food to perform a technological function in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of such food, including enzymes used as processing aids (hereinafter referred to as food enzymes).

Le présent règlement devrait s'appliquer uniquement aux enzymes qui sont ajoutées à des denrées alimentaires pour exercer une fonction technologique dans la fabrication, la transformation, la préparation, le traitement, le conditionnement, le transport ou l'entreposage desdites denrées, y compris les enzymes utilisées en tant qu'auxiliaires technologiques (ci-après dénommées «enzymes alimentaires»).


These applications will then be forwarded to EFSA for evaluation, following which the Commission will draw up the initial positive list. The proposal also includes requirements for the labelling of food enzymes other than those used as processing aids. Food enzymes with a technological function in the final food will have to be labelled as ingredients with their function (e.g. stabiliser) and name.

Les enzymes alimentaires ayant une fonction technologique dans la denrée alimentaire finale devront être étiquetées en tant qu’ingrédients, avec l’indication de leur fonction (par exemple, stabilisant) et de leur nom spécifique.


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