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ARFID
Avoidant-restrictive food intake disorder
Dietary intake
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Food consumption
Food intake
Get rid of non-food waste within the food industry
Ingestion of food
International Food Intake Data
Monitoring food intake
Nutrient recommendations of food intake
Nutritional adequacy of food intake
Nutritional suitability of food intake
Nutritional values of food intake
Operate a malt intake system
Operate malt intake systems
Operating malt intake systems
Overall food intake
Perform malt intake systems
Recycle non-food waste within the food industry

Traduction de «food intake » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food intake | ingestion of food

ingestion | prise des aliments




nutrient recommendations of food intake | nutritional values of food intake | nutritional adequacy of food intake | nutritional suitability of food intake

adéquation nutritionnelle des apports alimentaires


avoidant/restrictive food intake disorder [ ARFID | avoidant-restrictive food intake disorder ]

trouble d'alimentation sélective et/ou d'évitement


food consumption | food intake

absorption d'aliments | absorption de nourriture | consommation d'aliments | consommation de nourriture


dietary intake [ food intake ]

apport alimentaire [ prise alimentaire ]


International Food Intake Data

Système international de données sur les régimes alimentaires


Monitoring food intake

surveillance de la prise alimentaire


operate a malt intake system | perform malt intake systems | operate malt intake systems | operating malt intake systems

utiliser des systèmes d’alimentation en malt


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
The proposed policy framework addresses food security challenges in developing countries in both rural and urban contexts across the internationally recognised four pillars[7] by: 1) increasing availability of food; 2) improving access to food; 3) improving nutritional adequacy of food intake; and 4) enhancing crisis prevention and management.

Le cadre politique proposé relève les défis en matière de sécurité alimentaire dans les pays en développement dans des contextes tant ruraux qu’urbains dans les quatre piliers internationalement reconnus[7], en améliorant: 1) la disponibilité alimentaire; 2) l’accès à l’alimentation; 3) l’adéquation nutritionnelle de l’apport alimentaire et 4) la prévention et la gestion des crises.


Dietary foods for weight control diets intended to replace total daily food intake or an individual meal (the whole or part of the total daily diet)

Aliments diététiques de régime pour contrôle du poids destinés à remplacer un repas ou l'apport alimentaire d'une journée (en tout ou en partie)


Dietary foods for weight control diets intended to replace total daily food intake or an individual meal

Aliments diététiques de régime pour contrôle du poids destinés à remplacer un repas ou l’apport alimentaire d’une journée


The proposed policy framework addresses food security challenges in developing countries in both rural and urban contexts across the internationally recognised four pillars[7] by: 1) increasing availability of food; 2) improving access to food; 3) improving nutritional adequacy of food intake; and 4) enhancing crisis prevention and management.

Le cadre politique proposé relève les défis en matière de sécurité alimentaire dans les pays en développement dans des contextes tant ruraux qu’urbains dans les quatre piliers internationalement reconnus[7], en améliorant: 1) la disponibilité alimentaire; 2) l’accès à l’alimentation; 3) l’adéquation nutritionnelle de l’apport alimentaire et 4) la prévention et la gestion des crises.


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A number of issues affect the adequacy of food intake, including intra-household distribution of food, mother-child feeding practices, food preparation and food quality and safety, water and sanitation.

Plusieurs éléments interviennent dans un apport alimentaire suffisant, notamment : distribution de la nourriture au sein même du ménage, pratiques alimentaires mère-enfant, préparation des aliments et qualité et sûreté des aliments, eau et hygiène.


- Epidemiology of food-related diseases, and allergies: The objective is to examine the complex interactions between food intake and metabolism, immune system, genetic background and environmental factors to identify key risk factors and develop common European databases.

- Épidémiologie des affections liées à l'alimentation et des allergies: L'objectif est d'étudier les interactions complexes entre la consommation d'aliments et le métabolisme, le système immunitaire, le patrimoine génétique et les facteurs environnementaux pour identifier les principaux facteurs de risque et mettre au point des bases de données communes au niveau européen.


This priority area is aimed at assuring the health and well-being of European citizens through a better understanding of the influence of food intake and environmental factors on human health and to provide them with safer, high-quality and health-promoting foods, including seafoods, relying on fully controlled and integrated production systems originating in agriculture, aquaculture and fisheries.

Ce domaine prioritaire a pour but de garantir la santé et le bien-être des citoyens européens grâce à une meilleure compréhension de l'influence de l'alimentation et des facteurs environnementaux sur la santé humaine, et de leur offrir des denrées alimentaires plus sûres, de qualité et saines, y compris les produits de la mer, en s'appuyant sur des systèmes de production agricole, aquacole et halieutique intégrés et parfaitement contrôlés.


This priority area is aimed at assuring the health and well-being of European citizens through a better understanding of the influence of food intake and environmental factors on human health and to provide them with safer, high-quality and health-promoting foods, including seafoods, relying on fully controlled and integrated production systems originating in agriculture, aquaculture and fisheries.

Ce domaine prioritaire a pour but de garantir la santé et le bien-être des citoyens européens grâce à une meilleure compréhension de l'influence de l'alimentation et des facteurs environnementaux sur la santé humaine, et de leur offrir des denrées alimentaires plus sûres, de qualité et saines, y compris les produits de la mer, en s'appuyant sur des systèmes de production agricole, aquacole et halieutique intégrés et parfaitement contrôlés.


Following the SCOOP tier-1 exercise, a variety of approaches such as portion size back calculations, food-intake data and nutrient-intake back calculations were used as a second stage screen.

À la suite de l'exercice SCOOP de l'étape 1, diverses approches telles que les calculs rétrospectifs des portions, les données sur la consommation alimentaire et les calculs rétrospectifs de la consommation des nutriments ont été adoptées lors de l'examen de la deuxième étape.


- carrying out food intake surveys, particularly those necessary for the determination or evaluation of the conditions of use of food additives or the laying down of limit values for other substances in food;

- réaliser des enquêtes de consommation alimentaire, en particulier celles nécessaires à la détermination ou à l'évaluation des conditions d'utilisation des additifs alimentaires ou à la fixation de valeurs limites pour d'autres substances entrant dans la composition des denrées alimentaires,


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