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Air-lift fermenter
Airlift fermenter
Ale
Bottom fermented beer
Bottom fermenting beer
Bottom-fermentation beer
Bottom-fermented beer
Bottom-fermenting beer
Bulk fermentation time
Execute stacking fermentation of tobacco leaves
Fermentation in barrels
Fermentation in cask
Fermentation in casks
Fermentation period
Fermentation tank
Fermentation time
Fermentation vessel
Fermenter
Fermenting tank
Fermenting tub
Fermenting tun
Fermenting vat
Fermenting vessel
Fermentor
First rising
Gas-lift fermenter
High fermentation beer
Initial fermentation
Lager
Lager beer
Perform stacking fermentation of tobacco leaves
Perform the stacking fermentation of tobacco leaves
Pressure cycle fermenter
Pressure-cycle fermenter
Top fermentation beer
Top fermented beer
Top fermenting beer
Top-fermentation beer
Top-fermented beer
Top-fermenting beer
Undertake stacking fermentation of tobacco leaves

Traduction de «Fermentation period » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
fermentation time [ fermentation period | bulk fermentation time | initial fermentation | first rising ]

pointage [ première fermentation | piquage ]


fermenting tun [ fermenting tub | fermenting vat | fermenting vessel | fermentor | fermenting tank | fermentation tank | fermenter ]

cuve de fermentation


air-lift fermenter | airlift fermenter | gas-lift fermenter | pressure cycle fermenter | pressure-cycle fermenter

fermenteur gazosiphon | fermenteur à air forcé | fermenteur air-lift


top-fermented beer | top fermented beer | top fermenting beer | top-fermenting beer | top fermentation beer | top-fermentation beer

bière de fermentation haute | bière à fermentation haute


lager | lager beer | bottom fermented beer | bottom-fermented beer | bottom fermenting beer | bottom-fermenting beer | bottom-fermentation beer

bière de fermentation basse | bière à fermentation basse | lager


fermentation tank | fermentation vessel | fermenter | fermenting vat

cuve de fermentation


execute stacking fermentation of tobacco leaves | perform the stacking fermentation of tobacco leaves | perform stacking fermentation of tobacco leaves | undertake stacking fermentation of tobacco leaves

faire fermenter des feuilles de tabac empilées


top fermentation beer [ top-fermentation beer | top-fermented beer | top-fermenting beer ]

bière de fermentation haute [ bière haute ]


fermentation in barrels | fermentation in cask | fermentation in casks

fermentation en tonneau


ale | high fermentation beer | top fermentation beer | top fermented beer

bière anglaise | bière de fermentation haute | bière haute
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
The secondary fermentation period varies according to the type of beer.

La durée de la fermentation secondaire varie selon le type de bière produit.


K. whereas livestock manure in the new Member States comes mainly in the mixed form of 20% straw, or more, and there can be lengthy periods between manure production and manure removal, which is not suitable for any type of fermentation,

K. considérant que, dans les nouveaux États membres, les effluents d'élevage se présentent principalement sous la forme d'un mélange comportant au moins 20 % de paille et qu'il arrive qu'une période prolongée sépare la production des effluents de leur enlèvement, ce qui compromet toute forme de fermentation,


K. whereas livestock manure in the new Member States comes mainly in the mixed form of 20% straw, or more, and there can be lengthy periods between manure production and manure removal, which is not suitable for any type of fermentation,

K. considérant que, dans les nouveaux États membres, les effluents d'élevage se présentent principalement sous la forme d'un mélange comportant au moins 20 % de paille et qu'il arrive qu'une période prolongée sépare la production des effluents de leur enlèvement, ce qui compromet toute forme de fermentation,


K. whereas manure in the new Member States comes mainly in the mixed form of 20% straw, or more, and there can be lengthy periods between manure production and manure removal, which is not fit for any type of fermentation,

K. considérant que, dans les nouveaux États membres, le lisier se présente principalement sous la forme d'un mélange comportant au moins 20% de paille et que, par ailleurs, il arrive qu'une période prolongée sépare la production de lisier de son enlèvement, ce qui compromet toute forme de fermentation,


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Commission Regulation (EC) No 473/2002 of 15 March 2002 amending Annexes I, II and VI to Council Regulation (EEC) No 2092/91 on organic production of agricultural products and indications referring thereto on agricultural products and foodstuffs, and laying down detailed rules as regards the transmission of information on the use of copper compounds extended the authorisation to use composted or fermented household waste in organic farming with a number of conditions for its use for four years, pending a possible review of these conditions after the expiry of that period in the li ...[+++]

Le règlement (CE) no 473/2002 de la Commission du 15 mars 2002 modifiant les annexes I, II et VI du règlement (CEE) no 2092/91 du Conseil concernant le mode de production biologique de produits agricoles et sa présentation sur les produits agricoles et les denrées alimentaires, et arrêtant les modalités de la communication des informations relatives à l'utilisation des composés du cuivre prolonge pour une durée de quatre ans l’autorisation d’utilisation des déchets ménagers compostés ou fermentés dans l'agriculture biologique, sous un certain nombre de conditions qui pourraient faire l’objet d’un éventuel examen après expiration ...[+++]


In the table in Part A of Annex II to Regulation (EEC) No 2092/91 (Fertilisers and soil conditioners), for the entry ‘Composted or fermented household waste’, the following is deleted: ‘Only during a period expiring on 31 March 2006’.

Dans le règlement (CEE) no 2092/91, annexe II, partie A, dans le tableau («Fertilisants et amendements du sol»), pour l’entrée «Déchets ménagers compostés ou fermentés», il y a lieu de supprimer «Uniquement pendant une période prenant fin le 31 mars 2006».


Commission Regulation (EC) No 473/2002 of 15 March 2002 amending Annexes I, II and VI to Council Regulation (EEC) No 2092/91 on organic production of agricultural products and indications referring thereto on agricultural products and foodstuffs, and laying down detailed rules as regards the transmission of information on the use of copper compounds (2) extended the authorisation to use composted or fermented household waste in organic farming with a number of conditions for its use for four years, pending a possible review of these conditions after the expiry of that period in the li ...[+++]

Le règlement (CE) no 473/2002 de la Commission du 15 mars 2002 modifiant les annexes I, II et VI du règlement (CEE) no 2092/91 du Conseil concernant le mode de production biologique de produits agricoles et sa présentation sur les produits agricoles et les denrées alimentaires, et arrêtant les modalités de la communication des informations relatives à l'utilisation des composés du cuivre (2) prolonge pour une durée de quatre ans l’autorisation d’utilisation des déchets ménagers compostés ou fermentés dans l'agriculture biologique, sous un certain nombre de conditions qui pourraient faire l’objet d’un éventuel examen après expiration ...[+++]


Product is fermented at temperatures in the range of 18 to 22 oC or lower (10 to 12 oC) and then has a minimum ageing/ripening period of 3 weeks.

Le produit fermente à une température de 18 à 22 oC ou inférieure (10 à 12 oC) et a une période de maturation/affinage d'au moins 3 semaines.


Product is fermented at temperatures in the range of 18-22 o C or lower (10-12 o (C) and then has a minimum ageing/ripening period of 3 weeks.

Le produit fermente à une température de 18 à 22ºC ou inférieure (10 à 12ºC) et a une période de vieillissement/mûrissement d'au moins 3 semaines.


Whereas the procedure described in Chapter 25 under point 2.2.3.3.2 in the Annex hereto for analysing the total sulphur dioxide content of wines and grape musts of a presumed content of less than 50 mg/l results in better extraction of that substance compared to the methods described in Chapter 13 under point 13.4 of the Annex to Regulation (EEC) No 1108/82; whereas the result is higher total sulphur dioxide contents of the products analysed, which may exceed, in particular, in the case of certain grape juices, the maximum limit laid down; whereas, in order to avoid difficulties in the disposal of grape juice already prepared at the time of entry into force of this Regulation and until such time as the production processes are adapted to ...[+++]

considérant que le mode opératoire décrit au chapitre 25 point 2.2.3.3.2 dans l'annexe du présent règlement pour analyser la teneur en dioxyde de soufre total des vins et des moûts à une teneur présumée de moins que 50 mg/l conduit à une meilleure extraction de cette substance par rapport au mode opératoire décrit au chapitre 13 point 13.4 dans l'annexe du règlement (CEE) no 1108/82; qu'il en résulte des teneurs plus élevées en dioxyde de soufre total des produits analysés qui peuvent dépasser, notamment dans le cas de certains jus de raisins, la limite maximale prescrite; que, afin d'éviter des difficultés pour l'écoulement des jus de raisins déjà élaborés au moment de l'entrée en vigueur du présent règlement et en attendant que les proc ...[+++]


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