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4-methoxybenzenemethanol
4-methoxybenzyl alcohol
Alcohol
Alcohol fuel
Alcohol-muted grape must
Alcohol-preserved grape must
Alcoholemia
Alcoholic hallucinosis
Anise alcohol
Anisic alcohol
Anisyl alcohol
BA
BAC
BAL
Blood alcohol concentration
Blood alcohol content
Blood alcohol level
Blood-alcohol concentration
Blood-alcohol content
Blood-alcohol level
Butanol
Butyl alcohol
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Ethanol
Ethyl alcohol
Ethyl hydroxide
Fermentation alcohol
Grain alcohol
Grain alcohol fermentation mash
Grain fuel alcohol
Jealousy
Level of alcohol in the blood
Methylcarbinol
N-butyl alcohol
Normal butyl alcohol
P-methoxybenzyl alcohol
Para-methoxybenzyl alcohol
Paranoia
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Unfermented wine muted in alcohol

Traduction de «Grain alcohol » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
grain alcohol fermentation mash

cuve de fermentation d'alcool de grain




alcohol [ ethyl alcohol | ethanol | grain alcohol | methylcarbinol | ethyl hydroxide | fermentation alcohol ]

alcool éthylique [ alcool | éthanol | alcool de vin | méthylcarbinol | esprit | esprit de vin | esprit-de-vin ]


alcohol fuel [ grain fuel alcohol ]

alcool carburant [ carburant à l'alcool ]


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include self-report data, analysis of blood and other body fluids, characteristic physical and psychological symptom ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complications, on peut citer: les traumatismes, les fausses routes avec inhalation de vomissements, le delirium, ...[+++]


(4-methoxyphenyl)methanol [ 4-methoxybenzenemethanol | 4-methoxybenzyl alcohol | anisic alcohol | anise alcohol | anisyl alcohol | para-methoxybenzyl alcohol | p-methoxybenzyl alcohol ]

(4-méthoxyphényl)méthanol [ 4-méthoxybenzèneméthanol | alcool 4-méthoxybenzylique | alcool p-méthoxybenzylique | alcool anisique | alcool para-méthoxybenzylique | alcool méthyl p-oxybenzylique ]


blood-alcohol level | BAL | blood alcohol level | blood alcohol concentration | blood-alcohol concentration | BAC | blood alcohol content | blood-alcohol content

alcoolémie | taux d'alcoolémie


butyl alcohol | butanol | normal butyl alcohol | butyl alcohol | n-butyl alcohol

alcool butylique | butanol | alcool butylique normal primaire | alcool butylique normal


alcohol-muted grape must | alcohol-preserved grape must | grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol | unfermented wine muted in alcohol

moût de raisins muté à l'alcool | moût muté à l'alcool


alcoholemia | blood alcohol concentration | blood alcohol content | blood alcohol level | level of alcohol in the blood | BA [Abbr.] | BAC [Abbr.] | BAL [Abbr.]

alcoolémie | concentration d'alcool dans le sang | taux d'alcool dans le sang | taux d'alcoolémie | TA [Abbr.]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(a) shall be a potable alcoholic distillate, or a mixture of potable alcoholic distillates, obtained from a mash of cereal grain or cereal grain products saccharified by the diastase of malt or by other enzymes and fermented by the action of yeast or a mixture of yeast and other micro-organisms; and

a) doit être un distillat alcoolique potable ou un mélange de distillats alcooliques potables obtenu à partir d’un moût de céréales ou de produits de céréales saccharifié par la diastase du malt ou par d’autres enzymes et fermenté au moyen de levure ou d’un mélange de levure et d’autres micro-organismes;


Maize distillers grains dehydrated (or Corn distillers grains dehydrated) (IFN 5-02-842) is the product obtained after the removal of ethyl alcohol by distillations from the yeast fermentation of a corn or a grain mixture in which corn predominates by separating the resultant coarse grain fraction of the whole stillage and drying it by methods employed in the grain distilling industry.

Drêches de maïs déshydratées (NIA 5-02-842) — produit obtenu, après extraction de l’alcool éthylique par distillation, du maïs ou d’un mélange de grains dans lequel le maïs prédomine, fermenté à l’aide de levure, en séparant la fraction du grain grossier provenant de l’opération complète de distillation et en l’asséchant par les méthodes en usage dans l’industrie de distillation des grains.


(i) be a potable alcoholic distillate, or a mixture of potable alcoholic distillates, obtained from a mash of cereal grain or cereal grain products saccharified by the diastase of malt or by other enzymes and fermented by the action of yeast or a mixture of yeast and other micro-organisms,

(i) être un distillat alcoolique potable ou un mélange de distillats alcooliques potables obtenu à partir d’un moût de céréales ou de produits de céréales saccharifié par la diastase du malt ou par d’autres enzymes et fermenté au moyen de levure ou d’un mélange de levure et d’autres micro-organismes,


(a) on the grain used for its production at the rate of one litre (1 L) of absolute ethyl alcohol for every three and six-tenths kilograms (3.6 kg), or in a distillery where malt only or a clear wort process is used, on the grain or malt used for its production at the rate of one litre (1 L) of absolute ethyl alcohol for every four and two-tenths kilograms (4.2 kg),

a) sur les grains employés pour sa production à raison d’un litre (1 L) d’alcool éthylique absolu par trois kilogrammes et six dixièmes (3,6 kg), ou dans une distillerie où il est fait usage de malt exclusivement et où est employé un procédé de moût clarifié sur les grains ou le malt employés pour sa production, à raison d’un litre (1 L) d’alcool éthylique absolu par quatre kilogrammes et deux dixièmes (4,2 kg);


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Maize distillers grains dehydrated (or Corn distillers grains dehydrated) (IFN 5-02-842) is the product obtained after the removal of ethyl alcohol by distillations from the yeast fermentation of a corn or a grain mixture in which corn predominates by separating the resultant coarse grain fraction of the whole stillage and drying it by methods employed in the grain distilling industry.

Drêches de maïs déshydratées (NIA 5-02-842) — produit obtenu, après extraction de l’alcool éthylique par distillation, du maïs ou d’un mélange de grains dans lequel le maïs prédomine, fermenté à l’aide de levure, en séparant la fraction du grain grossier provenant de l’opération complète de distillation et en l’asséchant par les méthodes en usage dans l’industrie de distillation des grains.


– (PT) The report under discussion talks about the possibility of withdrawing up to eight directives relating to metrology in six sectors, with a view to simplifying the body of European law in this area: cold water meters for non-clean water (Directive 75/33/EEC); alcohol meters and alcohol tables (Directives 76/765/EEC and 76/766/EEC); medium and above-medium accuracy weights, respectively (Directives 71/317/EEC and 74/148/EEC); tyre pressure gauges for motor vehicles (Directive 86/217/EEC); standard mass of grain (Directive 71/347/E ...[+++]

– (PT) Le rapport en question traite de l’option à retenir concernant huit directives sur la métrologie dans six secteurs afin de simplifier l’acquis législatif européen en la matière: la directive 75/33/CEE relative aux compteurs d’eau froide pour eau non propre; les directives 76/765/CEE et 76/766/CEE relatives aux alcoomètres et aux tables alcoométriques; les directives 71/317/CEE et 74/148/CEE relatives, respectivement, aux poids de précision moyenne et aux poids d’une précision supérieure à la précision moyenne; la directive 86/217/CEE relative aux manomètres pour pneumatiques des véhicules; la directive 71/347/CEE relative à la ...[+++]


(a) Juniper-flavoured spirit drinks are spirit drinks produced by flavouring ethyl alcohol of agricultural origin and/or grain spirit and/or grain distillate with juniper (juniperus communis and/or Juniperus oxicedris) berries.

(a) La boisson spiritueuse au genièvre est la boisson obtenue par aromatisation avec des baies de genièvre (Juniperus communis et/ou Juniperus oxicedris) d'alcool éthylique d'origine agricole et/ou d'eau-de-vie de céréales et/ou de distillat de céréales.


(a) Juniper-flavoured spirit drinks are spirit drinks produced by flavouring ethyl alcohol of agricultural origin and/or grain spirit and/or grain distillate with juniper (juniperus communis) berries.

(a) La boisson spiritueuse au genièvre est la boisson obtenue par aromatisation avec des baies de genièvre (Juniperus communis) d'alcool éthylique d'origine agricole et/ou d'eau-de-vie de céréales et/ou de distillat de céréales.


(b) With the exception of Korn, the minimum alcoholic strength by volume of grain spirit shall be 35%.

(b) À l'exception du grain (Korn), le titre alcoométrique volumique minimal de la boisson spiritueuse de céréales est de 35 %.


(b) The minimum alcoholic strength by volume of grain spirit shall be 35%.

(b) Le titre alcoométrique volumique minimal de la boisson spiritueuse de céréales est de 35 %.


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