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Automatic milk feeder
Automatic wet nurse
Calf milk container with teat
Calf milk dispenser
Calf self feeder
Dried skim milk
EU reference laboratory for milk and milk products
Milk
Milk analysis
Milk analysis dish
Milk analysis for mastitis
Milk control
Milk testing
Milking bail
Milking barn
Milking parlor
Milking parlour
Milking room
Non-fat dried milk
Non-fat dry milk
Nonfat dry milk
Powdered skim milk
S.M.P.
Skim milk powder
Skimmed milk powder
Suckle feeder
Teat-type milk feeder
Water and milk analysis dish

Traduction de «Milk analysis » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
milk analysis | milk control | milk testing

analyse de lait | analyse du lait | examen du lait








water and milk analysis dish

capsule pour l'analyse de l'eau et du lait


Community Reference laboratory for milk and milk products | Community Reference Laboratory for the analysis and testing of milk and milk products | EU reference laboratory for milk and milk products

laboratoire communautaire de référence pour l'analyse et le test du lait et des produits à base de lait




skim milk powder [ S.M.P. | skimmed milk powder | dried skim milk | powdered skim milk | non-fat dry milk | non-fat dried milk | nonfat dry milk ]

poudre de lait écrémé [ P.L.E. | lait écrémé en poudre ]


milking parlour | milking parlor | milking room | milking barn | milking bail

salle de traite | lieu de traite | local de traite


suckle feeder | teat-type milk feeder | automatic milk feeder | calf milk dispenser | calf self feeder | automatic wet nurse | calf milk container with teat

nourrisseur-allaiteur | autonourrisseur à tétine | mamelle électro-mécanique
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Stütz, N., B. Bongiovanni, M. Rassetto, A. Ferri, A.M. Evangelista de Duffard, and R. Duffard (2006), “Detection of 2,4-dichlorophenoxyacetic Acid in Rat Milk of Dams Exposed During Lactation and Milk Analysis of their Major Components”, Food Chemicals Toxicology, 44, 8-16.

Stütz, N., Bongiovanni, B., Rassetto, M., Ferri, A., Evangelista de Duffard, A.M., et Duffard, R (2006), “Detection of 2,4-dichlorophenoxyacetic Acid in Rat Milk of Dams Exposed During Lactation and Milk Analysis of their Major Components”, Food Chemicals Toxicology, 44, 8-16.


45. Welcomes the establishment of the Milk Market Observatory (MMO) and emphasises its importance in disseminating and analysing market data, and calls for an increased role for the MMO; recommends the definition of a market index comprising trends in product quotations, milk prices and production costs; recommends that the Commission take the necessary action to ensure that the MMO is in a position to, on the one hand, produce accurate data in real time and, on the other, communicate earlier and more frequent warnings, crisis anticipation and recommended actions based on market analysis ...[+++]

45. se félicite de la création de l'observatoire du marché du lait (OML) et en souligne l'importance pour la diffusion et l'analyse des données de marché et appelle à accorder un rôle accru à l'OML; recommande la définition d'un indice du marché intégrant la tendance des évaluations des produits, les prix du lait et les coûts de production; recommande que la Commission prenne les mesures nécessaires pour veiller à ce que l'OML puisse d'une part, produire des données précises et en temps réel, et d'autre part, transmettre de manière plus précoce et plus fréquente, les alertes, anticipations de crise et recommandations, en se fondant sur des analyses de marché ...[+++]


47. Welcomes the establishment of the Milk Market Observatory (MMO) and emphasises its importance in disseminating and analysing market data, and calls for an increased role for the MMO; recommends the definition of a market index comprising trends in product quotations, milk prices and production costs; recommends that the Commission take the necessary action to ensure that the MMO is in a position to, on the one hand, produce accurate data in real time and, on the other, communicate earlier and more frequent warnings, crisis anticipation and recommended actions based on market analysis ...[+++]

47. se félicite de la création de l'observatoire du marché du lait (OML) et en souligne l'importance pour la diffusion et l'analyse des données de marché et appelle à accorder un rôle accru à l'OML; recommande la définition d'un indice du marché intégrant la tendance des évaluations des produits, les prix du lait et les coûts de production; recommande que la Commission prenne les mesures nécessaires pour veiller à ce que l'OML puisse d'une part, produire des données précises et en temps réel, et d'autre part, transmettre de manière plus précoce et plus fréquente, les alertes, anticipations de crise et recommandations, en se fondant sur des analyses de marché ...[+++]


18. Stresses that a milk production market monitoring tool (Milk Observatory) is needed in order to collect and disseminate data and information on production and supply, to provide early warning of the risks of market imbalances, taking into account the diversity of dairy products, and to carry out prospective short-term analysis in the context of price volatility with a view to fine-tuning the adjustment of milk volumes to market demand;

18. souligne la nécessité d'élaborer un outil de surveillance du marché de la production laitière (un observatoire du lait) afin de collecter et de diffuser des données et des informations relatives à la production et à l'approvisionnement, d'informer rapidement des risques de déséquilibres commerciaux, en tenant compte de la diversité des produits laitiers, et d'effectuer des analyses prospectives à court terme dans le contexte de l'instabilité des prix, en vue d'ajuster avec précision la production de lait à la demande;


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– having regard to the study carried out by the Commission on ‘Economic impact of the abolition of the milk quota regime – regional analysis of the milk production in the EU’ of February 2009,

– vu l'étude réalisée par la Commission intitulée «Economic impact of the abolition of the milk quota regime – regional analysis of the milk production in the EU» datant de février 2009,


– having regard to the study carried out by the Commission on ‘Economic impact of the abolition of the milk quota regime – regional analysis of the milk production in the EU’ of February 2009,

– vu l'étude réalisée par la Commission intitulée "Economic impact of the abolition of the milk quota regime – regional analysis of the milk production in the EU" datant de février 2009,


1. The reference method of analysis laid down in Annex IX shall be used to ensure that cheese made exclusively from ewes’ milk, goats’ milk or buffalos’ milk or from a mixture of ewes’, goats’ and buffalos’ milk does not contain cows’ milk casein.

1. La méthode d’analyse de référence figurant à l’annexe IX est appliquée pour garantir l’absence de caséine de lait de vache dans le fromage produit exclusivement à partir du lait de brebis, du lait de chèvre ou du lait de bufflonne ou à partir d’un mélange de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne.


1. The reference method of analysis described in Annex XV shall be used to ensure that cheese which must be made exclusively from ewes' milk, goats' milk or buffalos' milk or from a mixture of ewes', goats' and buffalos' milk does not in fact contain cows' milk casein.

1. La méthode d'analyse de référence figurant en annexe XV est appliquée pour garantir que le fromage devant être produit exclusivement avec du lait de brebis, du lait de chèvre ou du lait de bufflonne ou un mélange de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne ne contient pas de caséine de lait de vache.


In accordance with the competent national authority, instructions concerning the conditions of preservation (chemical, temperature), transport, storage and time between sampling and analysis of milk shall be prepared by the testing laboratory according to the type of milk and the procedure of analysis to be used.

En accord avec l'autorité nationale compétente, le laboratoire d'analyse prépare des instructions concernant le délai et les conditions de traitement (chimique ou thermique), de transport et de stockage à respecter entre le prélèvement des échantillons et leur analyse, en fonction du type de lait et du procédé d'analyse à utiliser.


2. Council Directive 89/384/EEC of 20 June 1989 establishing the detailed procedures for carrying out checks to ensure that the freezing point of untreated milk laid down in Annex A of Directive 85/397/EEC (18) is complied with, Commission Directive 89/362/EEC of 26 May 1989 on general conditions of hygiene in milk production holdings (19) and Commission Decision 91/180/EEC of 14 February 1991 laying down certain methods of analysis and testing of raw milk and heat-treated milk (20) shall continue to apply for the purposes of the pres ...[+++]

2. La directive 89/384/CEE du Conseil, du 20 juin 1989, fixant les modalités de contrôle du respect du point de congélation du lait cru, prévu à l'annexe A de la directive 85/397/CEE (18), la directive 89/362/CEE de la Commission, du 26 mai 1989, concernant les conditions générales d'hygiène des exploitations de production de lait (19) et la décision 91/180/CEE de la Commission, du 14 février 1991, arrêtant certaines méthodes d'analyse et de test du lait cru et du lait traité thermiquement (20) demeurent applicables pour les besoins de la présente directive.




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'Milk analysis' ->

Date index: 2024-05-07
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