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1 quintal
100 pounds
Boiled salt beef
Chinese salted fish
Cured fish
Green cure
Green fish
Green salted fish
Half-fresh fish
Half-salted fish
Light salted fish
Medium salted fish
SALT type B-cell lymphoma
Salt fish
Salted fish
Slack salted fish

Traduction de «Salted fish » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
light salted fish [ slack salted fish ]

poisson légèrement salé












green fish [ green salted fish | green cure ]

poisson salé vert [ poisson salé en vert ]


1 quintal(dry salt fish) | 100 pounds

(poisson sec salé)


SALT type B-cell lymphoma

lymphome B cutané de la zone marginale


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
only salted fish of the Gadidae family that have been pre-salted by injecting and/or brine salting with an at least 18 % salt solution and often followed by dry salting

Uniquement poisson salé de la famille des gadidés ayant été présalé par injection et/ou immersion dans une solution saumurée contenant au moins 18 % de sel et souvent soumis par la suite à un salage à sec


103. In this Part, “salted fish” means fish of the Gadidae family that has been preserved by salt and contains not less than 12% salt on a wet weight basis and a maximum moisture content of 65%.

103. Dans la présente partie, « poisson salé » s’entend d’un poisson de la famille des Gadidés qui, après avoir été salé pour sa conservation, a une teneur en sel minimale de 12 % en phase aqueuse et une teneur en eau maximale de 65 %.


(a) dried fish that has been smoked or salted, and cold-processed smoked and salted fish paste may contain sorbic acid or its salts;

a) le poisson desséché qui a été salé ou fumé et la pâte de poisson fumé et salé conditionnée à froid peuvent renfermer de l'acide sorbique et ses sels;


(i) sorbic acid or its salts in dried fish that has been smoked or salted, and in cold processed smoked and salted fish paste, and

(i) l’acide sorbique ou ses sels, dans le poisson desséché qui a été salé ou fumé et dans la pâte de poisson fumé et salé conditionnée à froid, et


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(b) “light salted fish”, if, after the curing process is complete, it has a salt content of more than 25% but not more than 33% of the dry weight of the fish;

b) « poisson légèrement salé » dans le cas du poisson qui, après sa préparation, a une teneur en sel de plus de 25 %, mais d’au plus 33 % en poids sec;


(a) “slack salted fish”, if, after the curing process is complete, it has a maximum salt content of 25% of the dry weight of the fish;

a) « poisson faiblement salé » dans le cas du poisson qui, après sa préparation, a une teneur en sel maximale de 25 % en poids sec;


In order to further assess the impact on the availability of wet salted fish for the production of bacalhau, the Commission will, during three years, monitor the use of polyphosphates in the main salted cod producing countries.

Afin de mieux évaluer les conséquences sur la disponibilité de poisson salé en saumure pour la production de bacalao, la Commission surveillera pendant trois ans l’utilisation de polyphosphates dans les principaux pays producteurs de morue salée.


Because they form chemical complexes with metals ions, diphosphates (E 450), triphosphates (E 451) and polyphosphates (E 452) have been proven to be most effective to protect the salted fish against oxidation.

Il a été prouvé que les diphosphates (E 450), les triphosphates (E 451) et les polyphosphates (E 452) constituent un moyen hautement efficace de protéger le poisson salé de l’oxydation, parce qu’ils forment des complexes chimiques avec les ions métalliques.


An application for authorisation of the use of diphosphates (E 450), triphosphates (E 451) and polyphosphates (E 452) in wet salted fish was submitted on 19 June 2009 and has been made available to the Member States.

Une demande d’autorisation concernant l’utilisation de diphosphates (E 450), de triphosphates (E 451) et de polyphosphates (E 452) dans le poisson salé en saumure a été introduite le 19 juin 2009 et communiquée aux États membres.


Commission Regulation (EU) No 1068/2013 of 30 October 2013 amending Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the use of diphosphates (E 450), triphosphates (E 451) and polyphosphates (E 452) in wet salted fish Text with EEA relevance

Règlement (UE) n ° 1068/2013 de la Commission du 30 octobre 2013 modifiant l’annexe II du règlement (CE) n ° 1333/2008 du Parlement européen et du Conseil en ce qui concerne l’utilisation de diphosphates (E 450), de triphosphates (E 451) et de polyphosphates (E 452) dans le poisson salé en saumure Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE




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Date index: 2021-01-04
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