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Additive color mixing
Additive color synthesis
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Additive colour process
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Additive process of colour
Additive synthesis
Administer additives to tobacco
Anti-oxidizer
Anti-oxidizing agent
Antioxidant
Antioxidant additive
Antioxidant prevention compound
Antioxidizer
Apply additives to tobacco
Assure no harmful effects on feed additives
Control additives to tobacco
Ensure no harmful effects on additives to feed
Ensure no harmful effects on feed additives
Incidental additive
Incidental food additive
Indirect additive
Maintain the use of additives in food manufacturing
Manage the use of additives in food manufacturing
Oil oxidation stabiliser
Oil oxidation stabilizer
Organise additives to tobacco
Oversee the use of additives in food manufacturing
Oxidation inhibitor
Oxidation preventive
RGB process
Red-green-blue process
Secure no harmful effects on feed additives
Supervise the use of additives in food manufacturing
Unintentional additive
Unintentional food additive

Traduction de «antioxidant additive » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
antioxidant additive | oil oxidation stabiliser | oil oxidation stabilizer

additif anti-oxydant pour huile


antioxidant | antioxidant additive | oxidation inhibitor

additif anti-oxydant | anti-oxydant


antioxidant | antioxidizer | anti-oxidizer | anti-oxidizing agent

antioxydant | agent antioxydant | antioxygène


antioxidant | antioxidant prevention compound | oxidation preventive

agent anti-oxydant


additive colour synthesis | additive color synthesis | additive synthesis | additive colour mixing | red-green-blue process | RGB process | additive colour process | additive process | additive process of colour

synthèse additive | méthode additive | synthèse additive trichrome


oversee the use of additives in food manufacturing | supervise the use of additives in food manufacturing | maintain the use of additives in food manufacturing | manage the use of additives in food manufacturing

gérer l’emploi d'additifs dans la production de denrées alimentaires


apply additives to tobacco | organise additives to tobacco | administer additives to tobacco | control additives to tobacco

ajouter des additifs au tabac


assure no harmful effects on feed additives | ensure no harmful effects on additives to feed | ensure no harmful effects on feed additives | secure no harmful effects on feed additives

garantir l’absence d’effets nocifs d'additifs destinés à l'alimentation animale


incidental additive [ incidental food additive | unintentional additive | unintentional food additive | indirect additive ]

additif indirect [ additif de fabrication ]


additive colour synthesis | additive color synthesis | additive synthesis | additive colour mixing | additive color mixing

synthèse additive | synthèse additive des couleurs | mélange additif | système additif
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
An application for authorisation of the use of silicon dioxide (E 551) as an anti-caking agent added to powdered forms of the antioxidant food additive — extract of rosemary (E 392) was submitted on 27 October 2014 and was made available to the Member States pursuant to Article 4 of Regulation (EC) No 1331/2008.

Une demande d'autorisation concernant l'utilisation de dioxyde de silicium (E 551) en tant qu'antiagglomérant ajouté aux formes poudreuses de l'extrait de romarin (E 392), additif alimentaire aux propriétés antioxydantes, a été présentée, le 27 octobre 2014, et rendue accessible aux États membres conformément à l'article 4 du règlement (CE) no 1331/2008.


The substances specified in the Annex, belonging to the additive category ‘technological additives’ and to the functional group ‘antioxidants’, are authorised as additives in animal nutrition subject to the conditions laid down in that Annex.

Les substances spécifiées en annexe, qui appartiennent à la catégorie des additifs technologiques et au groupe fonctionnel des antioxydants, sont autorisées en tant qu'additifs destinés à l'alimentation des animaux dans les conditions fixées en annexe.


Additionally requested additives are needed as stabilisers and antioxidants.

Les additifs supplémentaires faisant l’objet de la demande sont nécessaires en tant qu’agents stabilisants et antioxydants.


It concluded that the proposed extension of use of the food additive Sodium ascorbate (E 301) to be used as an antioxidant for the vitamin D preparations for use in infant formulae and follow-on formulae is not of safety concern.

Elle a considéré que l’utilisation proposée de l’ascorbate de sodium (E 301) en tant qu’additif alimentaire en tant qu’antioxydant dans les préparations de vitamine D destinées aux préparations et préparations de suite pour nourrissons est sans danger.


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That's the minimum requirement and it's usually coupled with requirements for quality, whether they have to do with disease on the produce or the addition of compounds like vitamins and antioxidants.

C'est l'objectif de base, qui s'accompagne généralement de critères de qualité, qu'il soit question de maladies menaçant un produit ou de l'ajout de composés, comme des vitamines ou des antioxydants.


1. Additives of the functional groups 'preservatives', 'colourants', 'antioxidants', 'vitamins, pro-vitamins and chemically well-defined substances having a similar effect', and 'compounds of trace elements' as laid down in Annex I to Regulation (EC) 1831/2003 will be labelled as follows: 'Contains EU-permitted preservatives/antioxidants/ colours/vitamins/trace elements', as appropriate.

1. Les additifs des groupes fonctionnels „conservateurs“, „colorants“, „antioxydants“, „vitamines, provitamines et substances bien définies chimiquement à action similaire“ et „composés d'oligoéléments“ énumérés à l'annexe I du règlement (CE) n° 1831/2003 sont étiquetés, selon le cas, comme suit: „Contient des conservateurs, des colorants, des antioxydants, des vitamines et des oligoéléments autorisés par l'UE“.


additives covered by Annex I(1) (b) ("antioxidants") of Regulation (EC) No 1831/2003: only those with a fixed maximum content

Additifs visés à l'annexe I point 1 b) ("antioxydants") du règlement (CE) n o 1831/2003: uniquement ceux soumis à une teneur maximale bien définie


"Only products listed in Annex II, part D, sections 1.3 (enzymes), 1.4 (microorganisms), 1.5 (preservatives), 1.6 (binders, anti-caking agents and coagulants), 1.7 (antioxidant substances), 1.8 (silage additives), 2 (certain products used in animal nutrition) and 3 (processing aids in feedingstuffs) can be used in animal feeding for the purposes indicated in respect to the abovementioned categories.

"Seuls les produits énumérés à l'annexe II, partie D, sections 1.3 (enzymes), 1.4 (micro-organismes), 1.5 (agents conservateurs), 1.6 (liants, anti-agglomérants et coagulants), 1.7 (antioxydants), 1.8 (additifs pour l'ensilage), 2 (certains produits utilisés dans l'alimentation des animaux) et 3 (auxiliaires de fabrication dans les aliments des animaux) peuvent être utilisés dans l'alimentation des animaux aux fins indiquées pour les catégories précitées.


Whereas, during a second stage, the Council must decide on the approximation of the laws concerning individual foodstuffs intended for human consumption to which the antioxidants listed in the Annex to this Directive may be added, and on the conditions governing the addition of such antioxidants, account being taken of the relevant scientific information;

considérant que, dans un deuxième stade, le Conseil devra décider du rapprochement des législations concernant les denrées destinées à l'alimentation humaine considérées individuellement, auxquelles les substances antioxygènes énumérées à l'annexe de la présente directive peuvent être ajoutées, et des conditions dans lesquelles cette addition doit avoir lieu, en tenant compte des données scientifiques en la matière;


According to Community law, additives are substances not normally present in food which are added in order to achieve a technological purpose (preservatives, colourants, antioxidants, etc.) and as such are required to be assessed for their suitability for use in food by the Scientific Committee for Food and to be authorized.

Conformément au droit communautaire, les additifs sont des substances qui ne sont habituellement pas présentes dans les aliments, qui sont ajoutées à des fins technologiques (agents conservateurs, colorants, anti- oxydants, etc) et qui, en tant que telles, doivent être évaluées par le Comité scientifique de l'alimentation humaine, lequel doit déterminer si elles se prêtent à la consommation, et ensuite être autorisées.


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