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A modern brewing system
Accelerated brewing process
Analysis method for brewing process control
Appraise cereal variety for brewing
Assess cereal quality for brewing
BOP
Brew kettle
Brew on premises operation
Brew-on-premises establishment
Brew-on-premises operation
Brewing
Brewing kettle
Brewing operations
Brewing process
Brewing yeast distiller
Brewing yeast handling operative
Check cereal variety for brewing
Continuous brewing process
Copper
Home brewed beer
Judge cereal variety for brewing
Kettle
Modern brewing arrangements
Modern brewing processes
Modern brewing systems
U-brew
Yeast distiller
Yeast distilling operative

Traduction de «brewing process » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
a modern brewing system | modern brewing arrangements | modern brewing processes | modern brewing systems

systèmes de brassage modernes


brewing [ brewing process | brewing operations ]

brassage [ procédés de brassage ]


continuous brewing process

procédé de fabrication de bière en continu


analysis method for brewing process control

méthode d'analyse du contrôle de fabrication en brasserie


accelerated brewing process

procédé accéléré de fabrication de la bière


check cereal variety for brewing | judge cereal variety for brewing | appraise cereal variety for brewing | assess cereal quality for brewing

évaluer la qualité de céréales pour le brassage


brewing yeast distiller | yeast distilling operative | brewing yeast handling operative | yeast distiller

opératrice de distillateur de levure | préposé au distillateur de levure | opérateur de distillateur de levure | opérateur de distillateur de levure/opératrice de distillateur de levure


brew on premises operation [ BOP | brew-on-premises operation | brew-on-premises establishment | u-brew ]

centre de brassage libre-service [ brasserie libre-service ]




brew kettle [ brewing kettle | copper | kettle ]

chaudière à bière [ chaudière à houblonner | chaudière à cuire | chaudière à moût ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
49 (2) With respect to fermented liquor that is brewed by a brewer in whole or in part from malt, grain or any saccharine matter without any process of distillation and that has an alcoholic strength in excess of 11.9% absolute ethyl alcohol by volume, a valid licence held by the brewer under the Excise Act is deemed to be a valid spirits licence issued under section 14 of the Excise Act, 2001 until the day that is 30 days after the day on which this Act is assented to.

49 (2) Pour ce qui est de la liqueur qu’un brasseur fait, en totalité ou en partie, par la fermentation ou le brassage de malt, de grains ou d’une autre substance saccharine sans aucun procédé de distillation et dont le titre alcoométrique excède 11,9 % d’alcool éthylique absolu par volume, toute licence valide dont le brasseur est titulaire en vertu de la Loi sur l’accise est réputée être une licence de spiritueux valide délivrée en vertu de l’article 14 de la Loi de 2001 sur l’accise jusqu’au trentième jour suivant la date de sanction de la présente loi.


Mr. Speaker, not only does hydraulic fracturing require enormous amounts of water, but the process also uses a toxic brew of chemicals to pollute groundwater.

Monsieur le Président, non seulement la fracturation hydraulique exige une énorme quantité d'eau, mais ce procédé a recours à un brassin toxique de produits chimiques qui polluent la nappe phréatique.


Due to the way in which the Czech brewing industry developed in the past, the types of malt and hops used and the brewing processes used have all given ‘České pivo ’ a taste that is different from European beers such as Heineken or Stella Artois.

La spécificité de l'évolution passée de cette industrie en République tchèque, des types de malt et de houblon utilisés et des procédés de brassage caractérise la České pivo , dont le goût est différent des bières européennes telles que la Heineken ou la Stella Artois.


Due to the way in which the Czech brewing industry developed in the past, the types of malt and hops used and the brewing processes used have all given ‘České pivo’ a taste that is different from European beers such as Heineken or Stella Artois.

La spécificité de l'évolution passée de cette industrie en République tchèque, des types de malt et de houblon utilisés et des procédés de brassage caractérise la České pivo, dont le goût est différent des bières européennes telles que la Heineken ou la Stella Artois.


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The second half of the 20th century has seen a significant growth in the use of enzymes in food processing (like baked goods, wine and juices, brewing, dairy products, starch and sugar) and increasing sophistication in the methods of processing and preparing food will demand an ever wider-range of enzymes.

Au cours de la deuxième moitié du XXsiècle, l'utilisation des enzymes dans la fabrication des aliments (tels que les biscuits, le vin et les jus, la bière, les produits laitiers, l'amidon et le sucre) a considérablement augmenté, et le perfectionnement croissant des méthodes de production et de préparation des aliments exigera une gamme d'enzymes toujours plus étendue.


This is a special ingredient, the single most important one in the brewing process after water, accounting for 65% of raw materials.

L'orge de brasserie est un ingrédient particulier, le plus important après l'eau dans le processus de brassage (65 p. 100 des matières premières).


Introduced jointly by the Luxembourg brewery Bofferding and the German developer of brewing-technology Steinecker, this project involves the development of a new boiling system, "Merlin", that considerably reduces both the consumption of energy and of raw materials during the major part of the beer-brewing process.

Présenté conjointement par le brasseur luxembourgeois Bofferding et le concepteur allemand de matériel de brasserie Steinecker, ce projet concerne le développement d'une nouvelle chaudière, baptisée "Merlin", qui réduit considérablement la consommation d'énergie et de matières premières au cours du brassage.


Molson Brewery party that he hosted in Montreal to provide the graduates and the cadets of the military college with an opportunity to understand the brewing process and, coincidently, to sample the plant's output.

honoraire de l'association des anciens, le Club des Collèges militaires royaux du Canada. L'une de ses activités favorites était l'organisation de la fête annuelle des brasseries Molson à Montréal, occasion dont il profitait pour montrer aux diplômés et aux cadets du Collège militaire le processus de la fermentation et, en même temps, pour leur faire goûter à la production de l'usine.


The law also covers wastewater generated by industries such as the agro-food industries (like food-processing and brewing).

Elle s’applique également aux eaux résiduaires industrielles telles que celles rejetées par l’industrie agroalimentaire (transformation des produits alimentaires et brasserie).


Whereas Article 8 of Council Regulation (EEC) No 1052/68 3 of 23 July 1968 on the import and export system for products processed from cereals and from rice provided that, in the calculation of the export refund on processed products, account should be taken of the production refund granted on basic products used in their manufacture ; whereas account should be taken of this refund in the calculation of the variable component of the levy according to the quantities of basic products used as listed in the Annex to Regulation (EEC) No 1052/68 ; whereas, however, it is unnecessary to take account of the production refund on maize groats a ...[+++]

considérant que l'article 8 du règlement (CEE) nº 1052/68 du Conseil du 23 juillet 1968, relatif au régime d'importation et d'exportation des produits transformés à base de céréales et de riz (3), prévoit que, pour les produits transformés bénéficiant d'une restitution à la production accordée aux produits de base servant à leur fabrication, il est tenu compte de celle-ci lors du calcul de la restitution à l'exportation ; qu'il convient d'en tenir compte en fonction des quantités de produits de base retenues à l'annexe du règlement (CEE) nº 1052/68 pour calculer l'élément mobile du prélèvement ; qu'il est cependant inutile de tenir com ...[+++]


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