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CMC
Carboxymethylcellulose
E469
Enzymatic
Enzymatic action
Enzymatic biofuel cell
Enzymatic biological fuel cell
Enzymatic bleaching
Enzymatic debridement
Enzymatic development
Enzymatic fuel cell
Enzymatic manufacturing
Enzymatic oxidation of arachidonic acid
Enzymatic processing
Enzymatically hydrolysed carboxymethyl cellulose
Enzymatically hydrolysed carboxymethylcellulose
Enzyme action
Processing of enzymes

Traduction de «enzymatic » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
enzymatic biological fuel cell | enzymatic biofuel cell | enzymatic fuel cell

pile à combustible enzymatique | pile enzymatique | pile à enzymes | biopile enzymatique | biopile à enzymes


enzymatic manufacturing | processing of enzymes | enzymatic development | enzymatic processing

transformation enzymatique


E469 | enzymatically hydrolysed carboxymethylcellulose | sodium carboxymethyl cellulose, enzymatically hydrolysed

carboxyméthylcellulose de sodium hydrolysée de manière enzymatique | carboxyméthylcellulose hydrolysée de manière enzymatique | E469




enzymatic action [ enzyme action ]

action enzymatique [ action diastatique ]






enzymatic oxidation of arachidonic acid

oxydation enzymatique de l'acide arachidonique


Blood Alcohol Analysis: Comparison of Whole Blood Analysis by Gas Chromatography with Serum Analysis by Enzymatic Method

Blood Alcohol Analysis: Comparison of Whole Blood Analysis by Gas Chromatography with Serum Analysis by Enzymatic Method


carboxymethylcellulose | enzymatically hydrolysed carboxymethyl cellulose | CMC [Abbr.]

carboxylméthylcellulose | CMC [Abbr.]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
colorimetric method based on the enzymatic reaction of phytase on the phytate — VDLUFA 27.1.3

méthode colorimétrique fondée sur la réaction enzymatique de la phytase sur le phytate — VDLUFA 27.1.3.


colorimetric method based on the enzymatic reaction of phytase on the phytate — EN ISO 30024

méthode colorimétrique fondée sur la réaction enzymatique de la phytase sur le phytate — EN ISO 30024.


colorimetric method based on the enzymatic reaction of phytase on the phytate

méthode colorimétrique fondée sur la réaction enzymatique de la phytase sur le phytate.


It includes RI on novel enzymes with optimised biocatalyst functions, enzymatic and metabolic pathways, industrial scale bio-process design, integration of bio-processes in industrial production processes, advanced fermentation, up- and down-stream processing, and gaining insight on the dynamics of microbial communities.

Cet objectif englobe la RI sur les enzymes nouveaux dotés de fonctions optimisées de biocatalyseur, les voies enzymatiques et métaboliques, la conception de bioprocédés à l'échelle industrielle, l'intégration de bioprocédés dans les procédés industriels de production, la fermentation avancée, les traitements en amont et en aval, ainsi qu'une meilleure compréhension de la dynamique des colonies microbiennes.


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It includes RI on novel enzymes with optimised biocatalyst functions, enzymatic and metabolic pathways, industrial scale bio-processes design, integration of bio-processes in industrial production processes, advanced fermentation, up- and down-stream processing, gaining insight on the dynamics of microbial communities.

Cet objectif englobe la RI sur les enzymes nouveaux dotés de fonctions optimisées de biocatalyseur, les voies enzymatiques et métaboliques, la conception de bioprocédés à l'échelle industrielle, l'intégration de bioprocédés dans les procédés industriels de production, la fermentation avancée, les traitements en amont et en aval, ainsi qu'une meilleure compréhension de la dynamique des colonies microbiennes.


Enzymatically hydrolysed carboxy methyl cellulose, Enzymatically hydrolysed cellulose gum

Carboxyméthylcellulose hydrolysée de manière enzymatique, gomme de cellulose hydrolysée de manière enzymatique


4. If the name of the flavouring contains a reference to the vegetable or animal nature or origin of the incorporated substances, the word ‘natural’ or any other word having substantially the same meaning may not be used unless the flavouring component has been isolated by appropriate physical processes, enzymatic or microbiological processes or traditional food-preparation processes solely or almost solely from the food or the flavouring source concerned.

4. Si la désignation de l'arôme contient une référence à la nature ou à l'origine végétale ou animale des substances utilisées, le terme «naturel» ou toute autre expression ayant une signification sensiblement équivalente ne peut être utilisé que si la partie aromatisante a été isolée par des procédés physiques appropriés ou des procédés enzymatiques ou microbiologiques, ou des procédés traditionnels de préparation des denrées alimentaires uniquement ou presque uniquement à partir de la denrée alimentaire ou de la source d'arômes concernée.


3. Enzymes and enzymatic preparations used in the authorised oenological practices and processes listed in Annex IV shall meet the requirements of ║Regulation (EC) No ./.. of the European Parliament and of the Council of .[ on food enzymes] 1 .

3. Les enzymes et préparations enzymatiques utilisées dans les pratiques et traitements œnologiques autorisés dont la liste figure à l'annexe IV doivent satisfaire aux exigences du règlement (CE) n° ./.du Parlement européen et du Conseil du .[ concernant les enzymes alimentaires] 1 .


(13) Flavouring preparations are flavourings other than chemically defined substances obtained from materials of vegetable, animal or mineral origin, by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes, either in the raw state of the material or after processing for human consumption.

(13) Les préparations aromatisantes sont des arômes autres que des substances chimiquement définies, obtenus par des procédés physiques, enzymatiques ou microbiologiques appropriés à partir de matières d'origine végétale, animale ou minérale prises en l'état ou après leur transformation pour la consommation humaine.


"natural flavouring substance' shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II;

"substance aromatisante naturelle": une substance aromatisante obtenue par des procédés physiques, enzymatiques ou microbiologiques appropriés à partir de matières d'origine végétale, animale ou microbiologique prises en l'état ou après leur transformation pour la consommation humaine par un ou plusieurs des procédés traditionnels de préparation de denrées alimentaires dont la liste figure à l'annexe II;


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