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% moisture content dry basis
Assess moisture levels in tobacco leaves
Assess the moisture level in a tobacco leaf
Assess the moisture level in tobacco leaves
Capillary capacity
Check moisture content
Check moisture levels in tobacco leaves
D.B.
DB
Degree of moisture
Field capillary capacity
Field capillary saturation
Field carrying capacity
Field maximum
Field moisture capacity
Manage moisture of seeds
Manage the moisture of a seed
Moisture content
Moisture content checking
Moisture content on dry basis
Moisture content testing
Moisture cure
Moisture curing
Moisture retention capacity
Moisture set ink
Moisture setting
Moisture trap
Moisture trap assemblies
Moisture trap assembly
Moisture-set ink
Moisture-setting
Normal moisture capacity
Oversee the moisture of seeds
Retention storage capacity
Specific retention
Steam-setting
Supervise the moisture of seeds
Test moisture content
Water capacity

Traduction de «moisture setting » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
moisture-setting [ moisture setting | steam-setting ]

séchant à l'humidité [ réticulable à l'humidité | durcissable à l'humidité ]


moisture-set ink [ moisture set ink ]

encre fixée à l'humidité [ encre fixée à la vapeur | encre séchant à l'humidité ]


moisture cure [ moisture curing | moisture setting ]

réticulation par l'humidité [ séchage à l'humidité | durcissement à l'humidité | durcissement par hydratation ]


moisture content checking | moisture content testing | check moisture content | test moisture content

tester une teneur en humidité


manage the moisture of a seed | oversee the moisture of seeds | manage moisture of seeds | supervise the moisture of seeds

rer l’humidité de graines


assess the moisture level in tobacco leaves | check moisture levels in tobacco leaves | assess moisture levels in tobacco leaves | assess the moisture level in a tobacco leaf

évaluer les taux d’humidité de feuilles de tabac


capillary capacity | field capillary capacity | field capillary saturation | field carrying capacity | field maximum | field moisture capacity | moisture retention capacity | normal moisture capacity | retention storage capacity | specific retention | water capacity

capacité capillaire(d'un sol) | capacité de rétention | rétention spécifique d'eau capillaire


% moisture content dry basis | % moisture content,dry basis | D.B. | moisture content on dry basis | DB [Abbr.]

humidité sur sec




moisture trap assembly | moisture trap | moisture trap assemblies

séparateur d'humidité | séparateur d'eau
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(1.1) A cheese of a variety set out in column I of Part I of the table to this section may contain more than the maximum percentage of moisture set out in column II and less than the minimum percentage of milk fat set out in column III if

(1.1) Le fromage d’une variété visée à la colonne I de la partie I du tableau du présent article peut contenir plus que le pourcentage maximal d’humidité indiqué dans la colonne II et moins que le pourcentage minimal de matière grasse du lait indiqué dans la colonne III, si les conditions suivantes sont réunies :


(3) Notwithstanding subparagraphs (1)(a)(iii) and (iv), a cheese of a variety set out in column I of an item of Part I of the table to this section may contain more than the maximum percentage of moisture set out in column II of that item and less than the minimum percentage of milk fat set out in column III of that item, where

(3) Par dérogation aux sous-alinéas (1)a)(iii) et (iv), le fromage d’une variété visée à la colonne I de la partie I du tableau du présent article peut contenir plus que le pourcentage maximal d’humidité indiqué dans la colonne II et moins que le pourcentage minimal de matière grasse du lait indiqué dans la colonne III pour cette variété, si les conditions suivantes sont réunies :


(1.1) Cheddar cheese may contain more than the maximum percentage of moisture set out in clause (1)(a)(ii)(A) and less than the minimum percentage of milk fat set out in clause (1)(a)(ii)(B) if

(1.1) Le fromage cheddar peut contenir plus que le pourcentage maximal d’humidité prévu à la division (1)a)(ii)(A) et moins que le pourcentage minimal de matière grasse de lait prévu à la division (1)a)(ii)(B), si les conditions suivantes sont réunies :


28.1 Any cheese product for which a standard is established by any of sections 29 to 45 may contain more than the maximum percentage of moisture set out in the applicable standard and less than the minimum percentage of milk fat set out in the applicable standard, where

28.1 Le produit du fromage pour lequel une norme est établie à l’un des articles 29 à 45 peut contenir plus que le pourcentage maximal d’humidité et moins que le pourcentage minimal de matière grasse du lait prévus pour ce produit dans la norme applicable, si les conditions suivantes sont réunies :


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(4) Cheddar cheese may contain more than the maximum percentage of moisture set out in subparagraph (3)(a)(i) and less than the minimum percentage of milk fat set out in subparagraph (3)(a)(ii) if

(4) Le fromage cheddar peut contenir plus que le pourcentage maximal d’humidité prévu au sous-alinéa (3)a)(i) et moins que le pourcentage minimal de matière grasse du lait prévu au sous-alinéa (3)a)(ii), si les conditions suivantes sont réunies :


(9) Annex I to Directive 83/417/EEC fixes the maximum moisture content for edible caseins at 10% and the maximum milk fat content for edible acid casein at 2,25%.

(9) L’annexe I de la directive 83/417/CEE fixe la teneur maximale en humidité des caséines alimentaires à 10 % et la teneur maximale en matières grasses laitières de la caséine acide alimentaire à 2,25 %.


An exhaust gas analyser is a measuring instrument that serves to determine the volume fractions of specified components of the exhaust gas of a motor vehicle engine with spark ignition at the moisture level of the sample analysed.

Un analyseur de gaz d'échappement est un instrument de mesure servant à déterminer les titres volumiques en certains composants des gaz d'échappement d'un véhicule à moteur à allumage par étincelle au niveau d'humidité de l'échantillon analysé.


4. In case of a combustion plant with a total rated thermal input of more than 1 500 MW which started operating before 31 December 1986 and fires indigenous solid fuel with a net calorific value of less than 5 800 kJ/kg, a moisture content greater than 45 % by weight, a combined moisture and ash content greater than 60 % by weight and a calcium oxide content in ash greater than 10 %, the number of operating hours referred to in point (a) of paragraph 1 shall be 32 000.

4. Dans le cas d'une installation de combustion d'une puissance thermique nominale totale supérieure à 1 500 MW qui a été mise en service avant le 31 décembre 1986 et utilise des combustibles solides produits dans le pays dont la valeur calorifique nette est inférieure à 5 800 kJ/kg, la teneur en humidité supérieure à 45 % en poids, la teneur combinée en humidité et en cendres supérieure à 60 % en poids et la teneur en oxyde de calcium supérieure à 10 %, le nombre d'heures d'exploitation visé au paragraphe 1, point a), est fixé à 32 000 heures.


If the requirement of labelling moisture exceeding 14% applies to feed, this would put a burden on farmers to provide information for harvested agriculture products (whole grains such as cereals, legumes or rape seed). This is technically not feasible.

L'obligation de l'indiquer sur l'étiquette des aliments pour animaux lorsqu'elle dépasse 14 % imposerait aux agriculteurs de fournir cette information pour les produits qu'ils cultivent (grains entiers tels que céréales, légumes ou graines de colza), ce qui n'est pas réalisable techniquement.


(2a) The quality criteria for taking cereal into intervention affect both the market price and the monthly increases. The provision under which cereals can, under certain circumstances be bought into intervention with a 15% moisture content expires with the 1999-2000 marketing year. This provision should be continued in the 2000-2001 marketing year.

(2 bis) Les critères de qualité applicables pour l'admission à l'intervention des céréales affectent tant les prix du marché que les majorations mensuelles; la disposition selon laquelle des céréales peuvent, sous certaines conditions, être admises à l'intervention lorsqu'elles présentent un taux d'humidité de 15% expire au terme de la campagne de commercialisation 1999-2000; cette disposition devrait être reconduite pour la campagne de commercialisation 2000-2001; il convient dès lors de proroger la période d'application du règlement (CE) nº 1665/1999 1, modifié par le règlement (CE) nº 2082/1999 2.


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