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Blending of cheese
Bleu cheese
Blue cheese
Blue mold-ripened cheese
Blue vein cheese
Blue veined cheese
Blue-mold cheese
Blue-mould cheese
Blue-veined cheese
Bronchitis of cheese makers
Cheese
Cheese aging
Cheese hoop
Cheese mold
Cheese mould
Cheese that is curdling
Cheese washer's asthma
Cheese washer's disease
Cheese washer's lung
Cheese worker's lung
Cheese-mould
Cheese-pressing mould
Cheesewasher's disease
Cheesewasher's lung
Choice of cheese
Collection of cheese
Curdling of cheese
Diversity of cheese
Hoop for cheese
Integration of cheese
Mature cheese
Matured cheese
Maturing of cheese
Ripened cheese
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Variety of cheese

Traduction de «matured cheese » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous






maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

affinage de fromage | maturation de fromage




bronchitis of cheese makers | cheese washer's asthma | cheese washer's disease | cheese washer's lung | cheese worker's lung | cheesewasher's disease | cheesewasher's lung

maladie des laveurs de fromage


blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

caillage du fromage


collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

variétés de fromages


blue cheese [ bleu cheese | blue-mould cheese | blue-mold cheese | blue mold-ripened cheese | blue-veined cheese | blue vein cheese | blue veined cheese ]

fromage bleu [ fromage persillé | fromage à pâte persillée | bleu | fromage à moisissures internes ]


cheese mould [ cheese-mould | cheese hoop | cheese-pressing mould | cheese mold | hoop for cheese ]

moule à fromage [ moule de fromagerie ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
When cut, the colour ranges from white for the ‘fresh’ cheese to more or less intense straw yellow for the ‘semi-mature’, ‘mature’ and ‘extra-mature’ versions; Aroma: persistent reminiscent of milk and wild cardoon, with scents of aromatic plants and yellow flowers; Taste: initially mild, with scents of milk and flowers and a note of cardoon; an aftertaste that is long and persistent with fresh green echoes; a slightly spicy end note, a characteristic which becomes more intense the longer the cheese has been matured, accompanied by tas ...[+++]

À la coupe, la couleur va du blanc pour le type «frais» au jaune paille plus ou moins intense pour les types «semi-affiné», «affiné» et «de garde». Parfum: persistant, rappelant le lait et le cardon sauvage, avec des senteurs d’herbes aromatiques et de fleurs jaunes. Saveur: à la première dégustation, saveur douce, avec des arômes lactés et floraux et des notes de cardon; arrière-goût long et persistant, avec des touches végétales fraîches; saveur finale légèrement piquante, caractéristique, qui devient plus intense en fonction de la durée d’affinage, accompagnée d’une certaine sapidité et d’une légère âpreté pour les types «affiné» et ...[+++]


Weight: from 600 g to 2 Kg, for ‘fresh’, ‘semi-mature’ and ‘mature’ cheese, and up to 7 Kg for ‘extra-mature’ cheese.

Poids: entre 600 g et 2 kg, pour le pecorino «frais», «semi-affiné» et «affiné», jusqu’à 7 kg pour le pecorino «de garde».


B. whereas the proposed intervention measures for the butter and skimmed milk powder sectors are not sufficient to meet the needs of the entire dairy production sector, which includes matured cheeses,

B. considérant que les mesures d'intervention proposées pour le secteur du beurre et du lait écrémé en poudre sont insuffisantes pour satisfaire les besoins de l'ensemble de la production laitière, qui comprend également la production de fromages affinés,


Depending on the maturity of the cheeses, they are left in the maturing rooms for a period ranging from five days (fresh cheeses) to 60 days (mature cheeses).

Les fromages sont conservés en chambre de maturation entre cinq et soixante jours, selon leur degré de maturation (de frais à mature).


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In an effort to make the market measures more balanced, where benefits are not given solely to those Member States involved in butter and skimmed milk powder production, I call for the reintroduction of Community aid for private storage of cheese with a long maturation period.

Pour rendre les instruments de maîtrise du marché plus équilibrés et pour que les bénéfices ne soient pas attribués aux seuls États membres impliqués dans la production de beurre et de poudre de lait écrémé, j’appelle à la réintroduction de l’aide communautaire au stockage privé de fromage à longue période de maturation.


The European Commissioner has excluded cheese with a long maturation period from the provisions; powdered-milk producers are the only ones it safeguards.

La commissaire européenne a exclu les fromages à longue période de maturation des dispositions; les producteurs de lait en poudre sont les seuls protégés.


for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months; or

soit pour la fabrication de fromages d'une durée de maturation d'au moins deux mois;


only for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months, or

soit pour la fabrication de fromages d'une durée de maturation d'au moins deux mois;


4 . FOR THE PURPOSES OF THIS REGULATION , " LOT " MEANS A QUANTITY OF CHEESE PUT TOGETHER TO BE SOLD . IN RESPECT OF THE MATURE CHEESES REFERRED TO IN PARAGRAPH 2 , THIS QUANTITY OF CHEESE SHALL BE THE PRODUCTION OF AN UNDERTAKING FOR THE PERIOD 1 APRIL TO 11 NOVEMBER .

EN CE QUI CONCERNE LES FROMAGES AFFINES VISES AU PARAGRAPHE 2, CETTE QUANTITE DE FROMAGE CORRESPOND A LA PRODUCTION D'UNE ENTREPRISE AU COURS DE LA PERIODE DU 1ER AVRIL AU 11 NOVEMBRE .


IN RESPECT OF MATURE CHEESES , THE INVITATION TO TENDER SHALL SPECIFY IN PARTICULAR :

S'IL S'AGIT DE FROMAGES AFFINES, L'AVIS D'ADJUDICATION INDIQUE NOTAMMENT :




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'matured cheese' ->

Date index: 2023-01-17
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