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Arene
Aromatic
Aromatic compound
Aromatic crude
Aromatic crude oil
Aromatic hydrocarbon
Aromatic variety
Aromatic variety of hops
Cover a variety of health conditions
Cover variety of health conditions
Deal with a variety of health conditions
Disorders of aromatic amino-acid metabolism
Dysphonia
Other disorders of aromatic amino-acid metabolism
Psychogenic aphonia
Treat a variety of health conditions

Traduction de «aromatic variety » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous






Definition: In the commonest varieties there is loss of ability to move the whole or a part of a limb or limbs. There may be close resemblance to almost any variety of ataxia, apraxia, akinesia, aphonia, dysarthria, dyskinesia, seizures, or paralysis. | Psychogenic:aphonia | dysphonia

Définition: Dans les formes les plus fréquentes de ces troubles, il existe une perte de la capacité à bouger une partie ou la totalité d'un membre ou de plusieurs membres. Les manifestations de ce trouble peuvent ressembler à celles de pratiquement toutes les formes d'ataxie, d'apraxie, d'akinésie, d'aphonie, de dysarthrie, de dyskinésie, de convulsions ou de paralysie. | Aphonie | Dysphonie | psychogène


aromatic hydrocarbon [ arene | aromatic ]

hydrocarbure aromatique [ arène | aromatique ]


aromatic compound [ aromatic ]

composé aromatique [ aromatique ]


aromatic crude [ aromatic crude oil ]

pétrole brut aromatique [ brut aromatique ]


cover variety of health conditions | treat a variety of health conditions | cover a variety of health conditions | deal with a variety of health conditions

pouvoir intervenir pour divers états de santé


Disorders of aromatic amino-acid metabolism

Anomalies du métabolisme des acides aminés aromatiques


Other disorders of aromatic amino-acid metabolism

Autres anomalies du métabolisme des acides aminés aromatiques
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Commission Regulation (EC) No 606/2009 of 10 July 2009 laying down certain detailed rules for implementing Council Regulation (EC) No 479/2008 as regards the categories of grapevine products, oenological practices and the applicable restrictions - COMMISSION REGULATION // AUTHORISED OENOLOGICAL PRACTICES AND PROCESSES. // Appendix 1 // Requirements for beta-glucanase // Appendix 2 // L(+) tartaric acid // Appendix 3 // Aleppo pine resin // Appendix 4 // Ion exchange resins // Appendix 5 // Potassium ferrocyanide // Calcium phytate // DL tartaric acid // Appendix 6 // Requirements for dimethyldicarbonate // Appendix 7 // Requirements for electrodialysis treatment // App ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Règlement (CE) n o 606/2009 de la Commission du 10 juillet 2009 fixant certaines modalités d’application du règlement (CE) n o 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les catégories de produits de la vigne, les pratiques œnologiques et les restrictions qui s’y appliquent - RÈGLEMENT - 606/2009 - DE LA COMMISSION - 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les catégories de produits de la vigne, les pratiques œnologiques et les restrictions qui s’y appliquent // PRATIQUES ET TRAITEMENTS ŒNOLOGIQUES AUTORISÉS // Appendice 1 // Prescriptions pour la bétaglucanase // Appendice 2 // Acide L(+) tartrique // Appendice 3 // Résine de pin d’Alep // Appendice 4 // Résines échangeuse ...[+++]


Polycyclic aromatic hydrocarbons, PAHs, arise from a variety of sources and can be formed by high temperature and incomplete burning of organic materials.

Les hydrocarbures aromatiques polycycliques, ou HAP, proviennent de diverses sources et peuvent se former lorsque la température est élevée et lorsqu'il y a combustion incomplète de matières organiques.


1. The list of vine varieties producing grape must or grape must in fermentation that must be used to constitute the cuvée for preparing quality sparkling wines of the aromatic type and quality sparkling wines psr of the aromatic type in accordance with point I(3)(a) of Annex V and point K(10)(a) of Annex VI to Regulation (EC) No 1493/1999 shall be as set out in Part A of Annex III hereto.

1. La liste des variétés de vigne produisant des moût de raisins ou des moûts de raisins partiellement fermentés qui doivent être utilisés pour la constitution de la cuvée destinée à l'élaboration des vins mousseux de qualité de type aromatique et des v.m.q.p.r.d. aromatiques, conformément à l'annexe V, point I 3.a), et à l'annexe VI, point K 10.a), du règlement (CE) no 1493/1999, figure à l'annexe III, partie A, du présent règlement.


The aromatic varieties, giving lower yields and more difficult to grow, have traditionally commanded higher prices than the bitter. But the gaps between the two types is tending to narrow since demand for the aromatics is dropping and the new super alpha varieties have a higher alpha acid yield and hence a higher market value.

Il est cependant à noter que l'écart de prix entre variétés aromatiques et variétés amères a tendance à se restreindre, du fait que la demande des variétés aromatiques est en baisse et que, par ailleurs, les nouvelles variétés super alpha ont un taux plus élevé d'acide alpha et donc une plus grande valeur commerciale.


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Use of grape must of certain vine varieties for the preparation of quality sparkling wine of the aromatic type and quality sparkling wine psr of the aromatic type, and exceptions to such use

Utilisation des moûts de raisins provenant de certaines variétés de vigne pour l'élaboration des vins mousseux de qualité de type aromatique et des v.m.q.p.r.d. aromatiques et dérogations à cette utilisation


1. The list of vine varieties producing grape must or grape must in fermentation that must be used to constitute the cuvée for preparing quality sparkling wines of the aromatic type and quality sparkling wines psr of the aromatic type in accordance with Annex V(I)(3)(a) and Annex VI(K)(10)(a) to Regulation (EC) No 1493/1999 shall be as set out in Annex III(A) hereto.

1. La liste des variétés de vigne produisant des moût de raisins ou des moûts de raisins partiellement fermentés qui doivent être utilisés pour la constitution de la cuvée destinée à l'élaboration des vins mousseux de qualité de type aromatique et des v.m.q.p.r.d. aromatiques, conformément à l'annexe V, point I, 3 a) et à l'annexe VI, point K, 10 a) du règlement (CE) no 1493/1999, figure à l'annexe III A du présent règlement.


A. List of vine varieties grapes of which may be used to constitute the cuvée for preparing quality sparkling wines of the aromatic type and quality sparkling wines psr of the aromatic type

A. Liste des variétés de vignes dont les raisins peuvent être utilisés pour la constitution de la cuvée des vins mousseux de qualité de type aromatique et des v.m.q.p.r.d. aromatiques


The level of aid differs according to the variety, i.e., ECU 365 the hectare for aromatic varieties, ECU 400 the hectare for bitter hops and ECU 280 the hectare for other varieties and experimental strains (the Netherlands delegation abstained).

Le niveau de l'aide est différencié selon les variétés, à savoir : 365 Ecus/ha. pour les variétés aromatiques, 400 Ecus/ha. pour les amères et 280 Ecus/ha. pour les variétés autres et souches expérimentales (abstention de la délégation néerlandaise).


The amount of aid varies according to the varieties, viz.: ECU 395/ha for aromatic varieties; ECU 435/ha for bitter varieties; ECU 307/ha for other varieties and experimental strains.

Le niveau de l'aide est différencié selon les variétés, à savoir : 395 Ecus/ha pour les variétés aromatiques; 435 Ecus/ha pour les amères; 307 Ecus/ha pour les autres variétés et souches expérimentales.


The amount of the aid varies according to the variety, viz. ECU 495/ha for aromatic varieties, ECU 532/ha for bitter varieties and ECU 368/ha for other varieties and experimental strains.

Le niveau de l'aide est différencié selon les variétés, à savoir 495 Ecus/ha pour les variétés aromatiques; 532 Ecus/ha pour les variétés amères; 368 Ecus/ha pour les autres variétés et souches expérimentales.




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'aromatic variety' ->

Date index: 2022-12-13
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