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Aspects of chocolate that are chemical
Automatic chocolate molding line
Automatic chocolate moulding line
Baking chocolate
Begin chocolate moulding line
Bitter chocolate
Chemical aspects of chocolates
Chemical components of chocolate
Chemical composition of chocolate
Chocolate coating
Chocolate cover
Chocolate history
Chocolate molding line
Chocolate moulding line
Chocolate past
Conventional project delivery
Cooking chocolate
Couverture
Couverture chocolate
Dark chocolate
History of chocolate
Launch chocolate moulding line
Plain chocolate
Start up chocolate moulding line
Starting up chocolate moulding line
Traditional LBV
Traditional LBV port
Traditional approach
Traditional contracting process
Traditional contractual approach
Traditional late bottled vintage
Traditional late bottled vintage port
Traditional process
Traditions of chocolate
Unfiltered LBV
Unfiltered late bottled vintage
Unsweetened chocolate

Traduction de «traditions chocolate » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
chocolate history | chocolate past | history of chocolate | traditions of chocolate

histoire du chocolat


chemical components of chocolate | chemical composition of chocolate | aspects of chocolate that are chemical | chemical aspects of chocolates

caractéristiques chimiques des chocolats


begin chocolate moulding line | starting up chocolate moulding line | launch chocolate moulding line | start up chocolate moulding line

lancer une ligne de moulage de chocolat


automatic chocolate moulding line [ automatic chocolate molding line | chocolate moulding line | chocolate molding line ]

ligne pour moulage automatique du chocolat


cooking chocolate | baking chocolate | bitter chocolate | unsweetened chocolate | plain chocolate

chocolat de ménage | chocolat à cuire | chocolat ordinaire | chocolat non sucré


bitter chocolate [ dark chocolate | plain chocolate ]

chocolat amer [ chocolat noir | chocolat noir amer ]


traditional contractual approach | traditional approach | traditional contracting process | traditional process | conventional project delivery

mode de réalisation traditionnel | mode traditionnel


traditional contractual approach [ traditional approach | traditional contracting process | traditional process | conventional project delivery ]

mode de réalisation traditionnel


traditional late bottled vintage port | traditional late bottled vintage | traditional LBV port | traditional LBV | unfiltered late bottled vintage | unfiltered LBV

LBV traditionnel | LBV non filtré | porto LBV traditionnel | porto LBV non filtré | late-bottled vintage traditionnel | late-bottled vintage non filtré


couverture chocolate (1) | chocolate coating (2) | chocolate cover (3) | couverture (4)

chocolat de couverture | couverture
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
By introducing a complete list of authorised ingredients, it will allow manufacturers to produce their traditional chocolate, either using only cocoa butter, or adding vegetable fats, and will enable "pure" chocolate producers to take advantage of what many consumers regard as a superior product.

L'adoption d'une liste complète des ingrédients autorisés permettra aux fabricants de produire leur chocolat traditionnel, soit en n'utilisant que du beurre de cacao, soit en ajoutant des graisses végétales, cependant que les fabricants de chocolat "pur" pourront tirer profit de ce que de nombreux consommateurs considèrent comme un produit de qualité supérieure.


These chocolate and vanilla treats have become a Canadian tradition.

Ces délices au chocolat et à la vanille sont devenues une tradition canadienne.


I myself am a consumer who is concerned about the quality and taste of traditional chocolate.

Je suis en effet un consommateur soucieux de la qualité et du goût du chocolat traditionnel.


If we direct developments in such a way as to create a situation in which there is only the one tradition of chocolate manufacture within the EU, cocoa-producing countries will be in danger of losing out since there would be a great risk of total chocolate consumption within the EU appreciably decreasing.

Si nous alignons l'évolution de la production de chocolat sur une seule tradition de fabrication à l'échelle de l'UE, les pays producteurs de cacao risquent d'être les perdants de l'opération, car il y a de fortes chances pour que la consommation totale de chocolat dans l'Union baisse sensiblement.


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Council regulation 2088/92 provides for the Commission to set up and administer a register of certificates of specific character. Under this regulation, producers of chocolate without the addition of vegetable fats other than cocoa butter can apply for a certificate of specific character (guaranteed traditional speciality) so that it can be recognised as a food product made from traditional raw materials.

Le règlement (CEE) N° 2088/92 du Conseil, du 14 juillet 1992, relatif aux attestations de spécificité des produits agricoles et des denrées alimentaires prévoit que la Commission institue et gère un registre des attestations de spécificité : sur la base de ce registre, les producteurs de chocolat confectionné sans autres matières grasses végétales que le beurre de cacao peuvent demander l’obtention de l’attestation de spécificité (spécialité traditionnelle garantie) pour qu’il soit reconnu comme denrée alimentaire produite à partir de matières premières traditionnelles.


– (NL) Mr President, ladies and gentlemen, the common position on the chocolate directive is about a directive – and I quote the chocolate industry lobby verbatim for the occasion – which creates a truly unified market for chocolate products whilst upholding the national chocolate traditions. The directive also offers comprehensive information to the consumer and safeguards the interests of the developing countries.

- (NL) Monsieur le Président, chers collègues, la position commune afférente à la directive relative aux produits de cacao et de chocolat constitue - et je cite littéralement pour l’occasion le groupe de pression de l’industrie du chocolat - une directive qui crée un véritable marché unique des produits de chocolat, respectant les traditions nationales en matière de chocolat, offrant des informations complètes aux consommateurs et garantissant les intérêts des pays en voie de développement.


If the chocolate which I love so much were to be at risk or if the tradition of Belgian chocolate manufacturers were to be in danger, then I would, of course, be opposed to it.

Si le chocolat que j’apprécie au plus haut point était en danger, si la tradition des chocolatiers belges était en danger, je serais bien évidemment un fervent opposant de cette position commune.


Let's give him a chocolate bar and tell him to stay home''. That crude remark from the member for Edmonton Southwest is about the time honoured tradition of covering the cost of a royal visit when a member of the Royal Family accepts Canada's invitation.

Donnons-lui un bonbon et disons-lui de rester chez lui!» Ces paroles grossières du député d'Edmonton-Sud-Ouest visaient notre longue tradition d'hospitalité qui veut que le Canada paie les frais lorsqu'il invite un membre de la famille royale au Canada.


Martin Bangemann, the Commissioner with responsibility for the food industry, issued the following statement in connection with the proposal: "With this legislation, the Commission wishes to reconcile three important principles: in accordance with the subsidiarity principle, the Member States themselves should determine what their chocolate is made of and whether they wish to maintain traditional products.

M. Martin Bangemann, le commissaire responsable de l'industrie alimentaire, a déclaré à propos de la proposition : "Par ce régime, la Commission entend concilier trois principes importants. D'abord celui de la subsidiarité en vertu duquel les États membres déterminent eux-mêmes les produits entrant dans la composition de leur chocolat. Ceci laissera aux Etats membres la possibilité de maintenir leur traditions nationales.


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